Barbie a Nemzeti Múzeumban

Minden idők egyik legnépszerűbb játékával találkozhatnak a Nemzeti Múzeumban, a Magyar menyasszony kiállítás kísérőprogramjaként. Barbie-nak első alkalommal Anyák napja alkalmából május 4-én készíthetnek saját tervezésű esküvői ruhákat, de a sorozat folytatódik még májusban és júniusban is.

Forrás: Nemzeti Múzeum2024. 04. 30. 15:30
Az esemény a Magyar Menyasszony kiállítás kísérőprogramjaként valósul meg.
Az esemény a Magyar Menyasszony kiállítás kísérőprogramjaként valósul meg. Fotó: Németh András Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legendás Barbie baba, amely nemrégiben óriási filmsikert is elért, idén már 65 éves. Tervezője Ruth Handler, a Mattel egyik megalapítója egy utazása során nyert ihletet hozzá, majd az Egyesült Államokba visszatérve került a piacra. 

A kreatív alkotáshoz az inspirációt Barbie mellett a Magyar Menyasszony kiállítás gyönyörű ruhakölteményei adják.
A kreatív alkotáshoz az inspirációt Barbie mellett a Magyar menyasszony kiállítás gyönyörű ruhakölteményei adják (Fotó: Németh András Péter)

Barbie és a Magyar menyasszony

A Barbie menyasszonyi ruha készítő workshopot a Nemzeti Múzeum több partnerrel együttműködve valósítja meg. A kreatív alkotáshoz az inspirációt és a hátteret a Magyar menyasszony kiállítás gyönyörű ruhakölteményei adják.

A workshop során a résztvevőket pedig Földi Andrea jelmeztervező és a KreaTour csapata segíti szakmai tanácsokkal, praktikus tippekkel, gyakorlati fogásokkal. 

A Mattel mindenkinek, anyáknak és lányoknak is egy-egy Barbie babát ajándékoz, és a ruhákhoz szükséges anyagokat a fenntarthatóság jegyében Magyarország első számú esküvői ruha márkája, a Daalarna biztosítja. 

A programon való részvételhez előzetes varrás tudás nem szükséges.

A Múzeum célja, hogy minél több alkotóprogramot kínáljon a gyerekek számára és kedvet teremtsen a kézműves tevékenységekhez, alkotáshoz.

A legelső Barbie baba 1959-ben debütált, és azóta rengeteg különböző foglalkozású verzió jelent meg belőle, egyedülálló módon lett popkulturális ikon. 

Most a Nemzeti Múzeumban mindenki megalkothatja saját Barbie menyasszonyát. A workshopok időpontjai a múzeum honlapján láthatóak.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.