Két napig ingyen filmezhetünk a Corvin Moziban

Az első Metuscope Filmszemlén megnézhetjük a jövő magyar filmrendezőinek alkotásait is.

Forrás: MTI2024. 04. 24. 14:00
Metuscope Filmszemle
A Metuscope Filmszemlének a Corvin Mozi ad otthont. Fotó: Baranyai Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos premierrel várja a nézőket az első Metuscope Filmszemle pénteken és szombaton a Corvin Moziban. A Budapesti Metropolitan Egyetem (Metu) ingyenes rendezvényén a hallgatók alkotásait, diplomamunkáit, vizsgafilmeket, animációs rövidfilmeket láthat majd a közönség. A Metu négy szakmai művészeti projekt összeolvasztásával hívta életre a filmszemlét. A kétnapos esemény az egyetem hallgatóinak munkáival és házigazdaként Till Attilával várja az érdeklődőket – olvasható a szervezők közleményében.

metuscope filmszemle
A 110 éves magyar animáció előtt is tiszteleg a Metuscope Filmszemle. Forrás: NFI

Mint írják, a Metuscope Filmszemle 2024 a korábban sikerrel bevezetett animációs (Animascope), mozgóképes (Cinemascope) és médiadizájn (Futuroscope) szakmai területeken végzett hallgatók diplomamunkáinak seregszemléit, valamint a tavalyi évben először megrendezett, I. Metuscope Online Filmszemlét egyesíti. A szemle betekintést ad a Metu végzős animáció-, mozgókép-, valamint médiadizájn szakos hallgatóinak diplomamunkáiba, bemutat továbbá válogatott vizsgafilmeket, valamint a vendégként részt vevő Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának kisjátékfilmjeit is.

A Nemzeti Filmintézetnek köszönhetően különleges animációs rövidfilm-válogatással tiszteleg az esemény a 110 éves magyar animáció mesterei előtt.

A rendezvényen a filmvetítések mellett szakmai kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek a látogatók. A filmszemlén bemutatott művek többsége most először látható nagyvásznon, és ezek a nemzetközi filmfesztivál-szereplések miatt egy ideig nem is lesznek nyilvánosan elérhetők – emelik ki a közleményben.

A filmszemle ingyenesen látogatható, de a belépés előzetes regisztrációhoz kötött. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.