Előbb az édesanyákat köszöntötték, majd gólgálát rendeztek a csapatok a Groupama Arénában

A második félidőben szerzett gólokkal 5-1-re nyert a Ferencváros vendéglátóként a Debrecen ellen az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. A bajnokcsapat a teljes tavaszi idényben veretlen a hazai ligában, sorozata immáron 14 meccset számlál.

2024. 05. 05. 20:22
Adama Traoré szerezte a Ferencváros második találatát. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy a korábban lejátszott Kecskemét–Paks bajnoki mérkőzés egy feledhető 0-0-s döntetlennel zárult (a vendégcsapat a 6. perctől kezdve emberhátrányban volt!), egy megható közös csoportképpel hangoltak a csapatok a vasárnapi játéknap zárómeccsére. Mielőtt egymásnak feszült volna a bajnok Ferencváros és a Debrecen, a kivonulásnál mindkét együttes játékosai az édesanyjuk társaságában vonultak ki a gyepre. Méltó megünneplése volt ez az anyák napjának.

A 31. forduló zárómeccse előtt a játékosokat az édesanyák kísérték ki a pályára. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Hiába a korai találat, gól nélkül ért véget a félidő

Alighogy elkezdődött a mérkőzés, máris a kapuban landolt a labda. Varga Barnabás fejesét még blokkolták, ám Adama Traoré a kapuba küldte a kipattanót. A mali támadó öröme ezzel nem lehetett teljes, a partjelző ugyanis – jogosan – lest intett. Történt mindez a 23. másodpercben. Hét perccel később Lisztes Krisztián került helyzetbe, ám a néhány csel után a tizenhatos vonaláról eleresztett lövése a kapu mellé gurult. A folytatásban próbálkozások voltak, de komoly gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A legnagyobb lehetőség talán Traoré előtt adódott a 43. percben, amikor 12 méterről egyedül, ziccerben lőhetett, ám a labda elakadt a debreceniek kapuját védő Megyeri Balázsban.

A Ferencváros sajtóosztályának tájékoztatása szerint 16 077-en rendelkeztek érvényes jeggyel vagy bérlettel, ebből 11 959-en látogattak ki – ők az első félidőben gólnak nem, legfeljebb a kellemes májusi időnek és a szurkolók által teremtett meccshangulatnak örülhettek.

Légiósai vezették sikerre a Fradit

A térfélcsere után a Ferencváros szurkolói egy egész stadiont körülölelő görögtüzes bemutatóval kezdtek. A füst még nem szállt fel teljesen, amikor a 49. percben megszerezte a vezetést a bajnokcsapat: Myenty Abena közeli lövését először még védte Megyeri kapus, másodszorra viszont már tehetetlen volt, így a labda a kapuban landolt. Az egygólos előnyből az 56. percben kettő lett, Mohammed Abu Fani remek átadása után Adama Traoré tört be a tizenhatoson belülre, majd lőtt a kapuba. Ezzel már 2-0-ra vezetett a címvédő.

Lisztes Krisztián és a Ferencváros a második félidőben öt gólnak örülhetett. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Ilyen előzmények után az is belefért, hogy a 62. percben Traoré önzetlen passza után Varga Barnabás ziccert hibázzon. Mindez a következő támadás végén bosszulta meg magát, a 64. percben ugyanis Vajda Botond találatával szépített a Debrecen (2-1). A kétgólos különbség végül a 68. percben állt vissza, akkor Varga Barnabás értékesítette a Lisztes Krisztián buktatásáért megítélt büntetőt. Ez volt az előző idény után jó eséllyel a mostani végén is gólkirály csatár 20. bajnoki találata a 2023/2024-es szezonban.

A gólgála itt még nem ért véget, Myenty Abena még egyszer, a 73. percben is betalált, majd héttel később a korábban az előkészítésben jeleskedő Abu Fani is feliratkozott a gólszerzők közé, kialakítva a 5-1-es végeredményt. A nézők alighanem jól szórakoztak a második felvonásra megélénkülő meccsen. Győzelmével a Ferencváros 14 meccsesre nyújtotta bajnoki veretlenségi szériáját, vagyis a teljes tavaszi idényre igaz, hogy nem talált legyőzőre.

 

NB I, a 31. forduló eredményei
Péntek
Fehérvár–MTK Budapest 4-0 (3-0)
Szombat
Mezőkövesd–Zalaegerszeg 1-2 (1-0)
Puskás Akadémia–Kisvárda 4-2 (2-1)
Újpest–Diósgyőr 7-0 (4-0)
Vasárnap
Kecskemét–Paks 0-0
Ferencváros–Debrecen 5-1 (0-0)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.