Dárdai Pál marad Berlinben, elképesztő, meddig láncolja magához a Hertha

Dárdai Pál harmadik vezetőedzői időszaka is a végéhez ér a Hertha élén, de a magyar szakember maradt a berlini klub kötelékében. A Hertha hivatalos honlapján jelentette be, hogy Dárdai Pál egész életére szóló klubtagságot kapott.

2024. 05. 18. 17:01
Dárdai Pál Hertha
A következő idényben már nem Dárdai Pál lesz a Hertha vezetőedzője Fotó: City-Press
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tartott sokáig a titkolózás, a Hertha még a vasárnapi utolsó forduló előtt bejelentette, mi lesz sorsa. Legalábbis részben. A hivatalos bejelentésből ugyanis kiderül, hogy Dárdai Pál marad a klubnál, valamint az is, hogy az idény végével a vezetőedzői megbizatása is véget ér.

Dárdai Pál a Paderborn elleni bajnoki mérkőzésen Hertha
Változik a szereposztás: most már a Hertha keresi Dárdai Pál pozícióját (Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/David Inderlied)

Az Osnabrück elleni idei utolsó bajnoki előtt a folytatással kapcsolatos kérdésekre még nem válaszolhatott Dárdai, aki a hivatalos klubkommunikáció alapján egész életére szóló klubtagságot kapott a Herthánál. A vezetőedző nem ő lesz a következő idényben, sőt Dárdai pontos szerepe sem dőlt még el a klubnál.

– A tavalyi kiesés után az is kérdéses volt, hogy megkapjuk-e a másodosztályú licencet – árulta el Benjamin Weber sportigazgató. – Pál ennek ellenére vállalta a vezetőedzői posztot. Úgy döntöttünk, hogy a következő idényre új vezetőedzőt hozunk, de Pállal már tavaly megegyeztünk arról, hogy akkor is marad más szerepben a klubnál, amikor a vezetőedzői megbízatása véget ér.

Dárdai Pál a Hertha klublegendája

– A Hertha BSC a családom – hangsúlyozta Dárdai Pál. – Harminc éve itt vagyok a klubnál, herthás vagyok és mindig az is maradok, a legjobbat kívánom a klubnak.

Thomas E. Herrich vezérigazgató is dicsérte Dárdait:

– Nincs szükség arra, hogy bárkinek is elmagyarázzuk, Pál mennyi időt és energiát áldozott a klubra. Ő klublegenda, a legmélyebb hálával tartozunk neki a Hertháért tett erőfeszítéseiért.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixProra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100 százalékos feltöltési bónusz akár 30 000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.