Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Suhajda Szilárd felesége megtiltotta a fotók és a bejegyzések közlését

A Mount Everesten eltűnt hegymászó, Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea ma megtiltotta a fotók és bejegyzések közlését férje Facebook-oldaláról. Suhajda Szilárdnak május 26-án veszett nyoma földünk legmagasabb, 8848 méteres hegycsúcsán.

Magyar Nemzet
2023. 06. 19. 10:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea még május 31-én a Mount Everesten eltűnt hegymászó férje Facebook-oldalán köszönte meg a résztvevőknek, hogy méltón emlékeztek meg férjéről a barlangászok emlékhelyének sziklájánál Budapesten, a Szemlőhegyi-barlangnál. A csúcstámadása során eltűnt Suhajda Szilárdot nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést.

Suhajda Szilárd
Suhajda Szilárd eltűnt a Mount Everesten Forrás: Wikipedia

Suhajda Szilárd felesége könyvet ír

Legindi Tímea ma délelőtt posztolt újra, elárulta, hogy könyvet tervez írni, amely elmondása szerint hűen tükrözi férje csodálatos személyiségét. Ugyanakkor tisztelettel megkér „minden hozzáértőt, hozzá nem értőt, valamint a média munkatársait”, hogy „ne kezdjenek magánakciókba”.

„Szilárd már tevékenyen nem fog tudni részt venni az általa már elkezdett könyv befejezésében, de mivel minden szellemi termékének örökösei mi vagyunk Somával, ezért feladatomnak érzem azt, hogy én ezt megtegyem. Nem ma, nem holnap, de nem is annyira a távoli jövőben mindenképpen sort fogok erre keríteni: Szilárd és az ő méltó emléke megérdemli ezt. Megérdemli, nagyon is!” – közölte Legindi Tímea.

Egyúttal felhívja a figyelmet arra, hogy a férje Facebook-oldalán található valamennyi szöveges, képi és egyéb tartalom jogosultja az oldal tulajdonosa.

„Az oldalon található minden bejegyzés szövege és a posztokban található valamennyi kép, videó és hanganyag a szerző illetve jogutódai kizárólagos tulajdonát képezik. Azok felhasználása kizárólag a szerző vagy jogutódai írásbeli hozzájárulása birtokában engedélyezett” – szögezte le Legindi Tímea.

Júniusban a 29 éves Price Márton Péter legfiatalabb magyarként feljutott a Mount Everest csúcsára, és ő szelfizett legutoljára Suhajda Szilárddal, mielőtt a hegymászó eltűnt volna.

Borítókép: Suhajda Szilárd és Price Márton Péter (Forrás: Instagram/martonpeterprice)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.