Klopp nem kért a hülye kérdésből, és ezzel nincs egyedül + videó

A Premier League 30. fordulójában a Liverpool ma 15 órakor a Brightont fogadja (tv: Spíler 1), és Szoboszlai Dominikék legutóbbi meccse nem úgy végződött, ahogy szerették volna, hiszen az FA-kupában hosszabbítás után 4-3-ra kikaptak a Manchester United otthonában. A lefújás után Jürgen Klopp vezetőedzőt a sajtótájékoztatón az egyik újságíró kihozta a sodrából, az Origó pedig ennek apropóján hasonló esetekből készített összeállítást.

Forrás: Origo2024. 03. 31. 10:52
Jürgen Klopp a Manchester Unted–Liverpool mérkőzésen
Jürgen Klopp a Manchester Unted–Liverpool mérkőzésen Fotó: EPA/Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még március 17-én a Manchester United–Liverpool találkozó az FA-kupában az utolsó pillanatokban dőlt el, a United a hosszabbításban fordítani tudott és 4-3-mal bejutott a legjobb négy közé. A hosszú, kimerítő meccs után Jürgen Klopp nehezen tudta türtőztetni magát a meccs végi interjúk alatt, az egyiknél nem is bírta tovább, aminek egy dán riporter itta meg a levét. „Normál esetben a csapatára az intenzív játék a jellemző, a hosszabbításban mégis komoly nehézségei voltak” – hangzott el az újságírótól, amire Klopp „kicsit hülyécskének” nevezte a kérdést.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

Jürgen Klopp: Most nincsenek idegeim erre

„Ha soha nem látja a meccseinket, akkor megkérdezhetné, hogy lehet az ellenfélnek több energiája. Mostanában rengeteg meccset játszottunk. Nem tudom, a Unitednek pontosan mennyi meccse volt. Nagyon csalódott vagyok a kérdése miatt, de maga szerint ez biztosan jó volt” – dühöngött Klopp. „Tehát túl sok meccs” – folytatta volna a riporter, de Klopp erre otthagyta, miközben tovább szidta. „Ne már. Nyilvánvalóan nincs túl jó formában, nekem pedig most nincsenek idegeim erre” – mondta Klopp, aki még ezt követően is tovább mondta a magáét.

Klopp kiakadásánál persze voltak már jóval látványosabbak is. Huszonöt évnél is több év telt el Giovanni Trapattoni kiborulása óta, ami igazi „gyöngyszem” az összeállításban. A Bayern München akkori edzője 1998 márciusában tartott sajtótájékoztatót,  ami alig tartott tovább három percnél, de minden másodperce aranyat ér. Trapattoni három nyeretlen meccs után borult ki a kritikus újságírók előtt, állítása szerint próbálta visszafogni magát, de győzött az olasz temperamentuma. A kiabálása azért is vicces, mert sok értelmetlen mondata is van, de a javára lehet írni, hogy németül próbált meg és tudott kiborulni. Trapattoni a saját játékosait sem kímélte, a végén pedig még vissza is szólt az újságíróknak, van-e kérdés, mert ha igen, akkor még egyszer el tudja mondani mindezt.

A szintén olasz Alberto Malesani 2005-ben a görög Panatinaikosz edzője lett, be is jutott a csapatával a BL-be, de a következő szezonban valami félresiklott. Egy Iraklisz elleni 2-2-es döntetlen után a sajtó képviselőin vezette le a feszültségét.


Az Origó összeállítása ITT tekinthető meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.