Szoboszlai kívánsága nem teljesül, a Liverpool őrült meccsen kiesett

A Manchester United jutott utolsóként a legjobb négy közé a labdarúgó FA-kupában, miután vasárnap az Old Traffordon 4-3-ra múlta felül a Liverpoolt. Szoboszlai Dominikék kétszer is vezettek a meccsen, de nem tudták megtartani az előnyüket az ősi rivális ellen.

2024. 03. 17. 19:20
776115890 Manchester United Liverpool FA-kupa
Manchester United's Brazilian midfielder #21 Antony (L) celebrates with Manchester United's Ivorian midfielder #16 Amad Diallo (R) after scoring their second goal during the English FA Cup Quarter Final football match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford in Manchester, north west England, on March 17, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahhoz képest, hogy a Liverpool az elmúlt években többször is feltörölte a padlót az ősi riválissal, és a Manchester United ebben az idényben is botladozik, miközben a Vörösök a bajnoki címért harcolnak, az MU decemberben már borsot tört a Liverpool orra alá. Jürgen Klopp csapata óriási fölényét és 34 lövését nem tudta gólra váltani, csak 0-0-s döntetlent ért el az Anfielden. Éppen ezért Szoboszlai Dominikék a következő egymás elleni ütközet előtt jól tudták, hogy ezúttal pontosabban kell célozniuk.

776115890 Manchester United Liverpool
A Manchester United játékosai minden alkalommal felálltak a padlóról a Liverpool ellen (Fotó: AFP/Paul Ellis)

A vasárnapi FA-kupa-negyeddöntőben viszont nagyon más volt a játék képe. Az első félidő nagy részében a United játszott veszélyesebben, és 10. percben Scott McTominay révén a vezetést is megszerezte. A skót középpályás a 35. percben nem járt messze a duplától sem, ám pechjére Caoimhín Kelleher továbbra is remekül helyettesíti Alissont a kapuban. Az egyébként a legerősebb kezdőjét, Szoboszlai Dominikot, Darwin Núnezt és Mohamed Szalahot is bevető Liverpool ezután átvette az irányítást, és a félidő végéig három góllal válaszolt, amiből kettő érvényes is volt.

A lélektani fölény már a vendégeknél volt, és a fordulás után már a pályán is egyre nagyobb fölényben volt Jürgen Klopp csapata. Núnez, Alexis Mac Allister és Szoboszlai is betalálhatott volna, de előbbi két játékos pontatlanul célzott, a magyar középpályás távoli lövését pedig André Onana szögletre ütötte. 

 

A Liverpool kiengedte a kezéből a győzelmet

Semmi sem utalt arra, hogy a Liverpool még bajba kerülhet az Old Traffordon, így Szoboszlai 71 perc után azzal a tudattal vonulhatott le a pályáról, hogy a csapata az FA-kupa elődöntőjében folytatja. A Manchester United azonban a semmiből egyenlített a 87. percben, Antony gólja után ráadásul vérszemet is kapott a házigazda. „meccslabdája” kimaradt, következett a kétszer tizenöt perces ráadás.

A folytatásban az MU futballistái több helyzetet is elpuskáztak, ami megbosszulta magát. Ugyanis ahogyan korábban a United, a Liverpool is a semmiből talált be. Harvey Elliott távoli lövésébe beleért emiatt Onana tehetetlen volt.

A meccs előrehaladtával Klopp játékosain egyre inkább meglátszott a fáradtság, egyre több hiba csúszott a gépezetbe. Núnez egy labdaeladása nagyon sokba került, mert Rashford a sokadik ziccerét már nem hagyta ki, a 112. percben kiegyenlített.

Tizenegyespárbajra végül nem került sor, mert egy liverpooli szöglet után Alejandro Garnacho meglódult a labdával, az ellenfél tizenhatosához érve Amad Diallóhoz passzolt, aki aztán az elődöntőbe lőtte a Unitedet. Más kérdés, hogy a szélső kihagyja azt a mecset, mert a gólöröme után begyűjtötte a második sárga lapját.

A Liverpool tehát a negyeddöntőben esett ki az FA-kupából, négy trófeáról szőtt álmai már nem valósulhatnak meg. A Ligakupa megnyerése után azonban még kettőt szerezhetnek a Vörösök, a Premier League-ben és az Európa-ligában is versenyben vannak az aranyért.

FA-kupa, negyeddöntő:
Manchester United–Liverpool 4-3 (1-2) – hosszabbítás után
gólszerzők: McTominay (10.), Antony (87.), Rashford (112.), Diallo (120+1.), ill. Mac Allister (44.), Szalah (45+2.), Elliott (105.)
kiállítva: Diallo (120+2., Manchester United)

További eredmények:
Wolverhampton Wanderers–Coventry City (II.) 2-3
Manchester City–Newcastle United 2-0
Chelsea–Leicester City (II.) 4-2 

Az elődöntő párosítása: 
Coventry City–Manchester United
Manchester City–Chelsea

Borítókép: Antony (balra) és Amad Diallo (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.