Szoboszlai Dominik viccelődött, és arról is beszélt, meddig lehet a Liverpool játékosa

Csütörtökön rendezik a Liverpool és a Sparta Praha Európa-liga-nyolcaddöntős párharcának visszavágóját. Sok izgalmat aligha tartogat a mérkőzés, Jürgen Klopp együttese egy hete idegenben, többek között Szoboszlai Dominik góljának is köszönhetően 5-1-re kiütötte ellenfelét. S figyelembe véve, hogy a Liverpool vasárnap a Manchester United ellen játszik az FA-kupában, Szoboszlai Dominik játéka egyáltalán nem biztos az El-visszavágón, ennek ellenére a Liverpool keretéből a magyar középpályást kérdezhették az újságírók a mérkőzés előtt.

2024. 03. 13. 14:30
Jürgen Klopp Szoboszlai Dominik
London, 2024. február 25. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje (b) és a sérülés miatt kényszerpihenõt tartó Szoboszlai Dominik ünnepli Virgil van Dijk gólját az angol labdarúgó Ligakupa döntõjének hosszabbításában játszott Chelsea FC-Liverpool FC mérkõzésen a londoni Wembley Stadionban 2024. február 25-én. A találkozót a liverpooli csapat nyerte 1-0-ra. MTI/AP/Alastair Grant Fotó: MTI/AP/Alastair Grant
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool magabiztosan várhatja az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóját, ugyanis a cseh Sparta ellen már a prágai 5-1-es győzelemmel lényegében eldöntötte a továbbjutást Jürgen Klopp csapata. Az egy héttel ezelőtti kiütésből is góllal vette ki a részét, ám éppen a Liverpool kényelmes helyzete miatt előfordulhat, hogy a magyar játékos nem játszik a visszavágón. Ugyanakkor Szoboszlai Dominik szavaiból érződik: ő játszani szeretne.

Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp Liverpool Európa-liga
Szoboszlai Dominik még két meccsen játszhat a Liverpool színeiben a válogatott szünet előtt, ha Jürgen Klopp is úgy gondolja. Fotó: MTI/AP/Rui Vieira

A Liverpool sűrű időszakkal zárja a tavaszi idény válogatott szünet előtti részét, múlt vasárnap a Manchester City ellen játszott bajnoki rangadót. Jürgen Klopp csapata annyiban megkönnyítette a saját dolgát, hogy a múlt heti, prágai 5-1-es győzelem után az Európa-liga nyolcaddöntős párharcának visszavágója formalitásnak tűnik.

Ami miatt mégis pályára léphet Szoboszlai a prágaiak ellen, az az, hogy két közelmúltbeli sérülése után ismét játékba kell lendülnie.

– Visszatértem, nincs fájdalmam, remélem, így is marad – szögezte le Szoboszlai Dominik. – A visszatérés azonban sosem könnyű, játékosként néha nehéz megérteni, hogy miért csak tizenöt vagy éppen harminc perc jut, amikor egyébként több időre is késznek érzem magamat. De fontos, hogy vigyázzunk a testünkre.

A fokozatos visszatérés témáját Jürgen Klopp is érintette, igaz, nem Szoboszlai, hanem a sérüléséből szintén nemrég visszatért Mohamed Szalah kapcsán: a német szakember szerint az egyiptomi támadó már készen áll arra, hogy kezdjen, arra viszont még nem biztos, hogy kilencven percen át a pályán legyen.

 

Szoboszlai Dominik minden trófeát megnyerne

Sérülése miatt a Liverpool magyar játékosa a Chelsea ellen hosszabbításban megnyert Ligakupa-döntőt is kihagyta, ettől függetlenül már nyert trófeát a Vörösökkel. S itt nem is állna meg, a Liverpool még versenyben van az angol bajnoki címért, valamint az FA-kupáért és az Európa-liga-trófeáért is.

– Egyet már megszereztünk, három még hátravan, én személy szerint mind a négy trófeát meg akarom nyerni. Meccsről meccsre kell haladnunk, nem nézhetünk előre egészen a szezon végére. Jól állunk a bajnokságban, szerintem képesek vagyunk megnyerni, de vélhetően ugyanezt gondolják a Manchester City és az Arsenal játékosai is. Ami biztos: meg kell érte dolgozni, a cím nem fog az ölünkbe hullani.

Szoboszlai elárulta, hogy Liverpoolban még annál is jobb minden, ahogy előzetesen elképzelte, ugyanakkor nagy meglepetések nem érték. – A válogatottbeli csapattársam, aki korábban volt a Liverpool játékosa, beszélt nekem az itteni helyzetről, hogy miben különbözik Ausztriához és Németországhoz képest, úgyhogy felkészülten érkeztem. Örülök, hogy itt vagyok, és remélhetőleg még sok éven át maradok.

 

Szoboszlai nem öreg, még jobb lesz

Szoboszlait arról is megkérdezték, hogy tapasztalt játékosként, válogatottbeli csapatkapitányként mennyit tud segíteni a Liverpool fiataljainak, akik fontos szerepet kaptak a csapatban, különösen az elmúlt hetekben, amikor rengeteg sérülés sújtotta a csapatot.

– Remélem, én még nem vagyok öreg – kezdte nevetve a huszonhárom éves magyar klasszis. – Valóban van már tapasztalatom, amennyire tudok, segítek a fiataloknak, de ha megkérdezzük őket, valószínűleg nem én vagyok az első, akihez tanácsért mennek, vannak idősebb, tapasztaltabb játékosok is a csapatban, mint vagy Mohamed Szalah.

Szoboszlai még arról is beszélt, hogy senki sem képes egy teljes idény során minden meccsen a maximumot nyújtani, de figyelmeztetett mindenkit:

Aki azt gondolja, hogy az idény eleji volt a legjobb formám, az téved. Keményen dolgozom, és még annál is jobb lehetek.

 

Szoboszlai Dominik hamarosan hazatér

Az e heti két mérkőzés után válogatott szünet következik, ami a Liverpool háza táján konfliktust is szült. Szoboszlai Dominik természetesen tagja a magyar válogatott keretének , csapata Törökország és Koszovó ellen vív felkészülési mérkőzést márciusban.

Előtte azonban még a liverpooli feladataira koncentrál, ahogy ezúttal is elmondta: meccsről meccsre gondolkozik.

 

Borítókép: Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik jó hangulatban készülhet a prágaiak elleni visszavágóra (Fotó: MTI/AP/Alastair Grant)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.