Áll a bál a Liverpool sztárja miatt, háborúzik a klub és a válogatott

Továbbra sem teljesen egészséges Mohamed Szalah, a Liverpool legnagyobb sztárja, aki még januárban az Afrika-kupán sérült meg, azóta pedig csak egy meccsen léphetett pályára az angol klubban. Egyiptom szeretné behívni Szalahot a válogatott márciusi összetartására, de a Liverpool ezt megakadályozná, a nemzeti csapat állítólag el sem éri a játékost.

2024. 03. 06. 10:41
English Premier League - Liverpool vs Arsenal
epa11042366 Mohamed Salah (C) of Liverpool celebrates with teammates after scoring the 1-1 during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Arsenal FC, in Liverpool, Britain, 23 December 2023. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szalah, Liverpool, Egyiptom háromoldalú kapcsolatban komoly zavar lépett fel a Daily Mail információja szerint. Ennek kiváltója, hogy az egyiptomi válogatott hamarosan Abu-Dzabiba utazik edzőtáborba, ahol barátságos mérkőzésen lép pályára Új-Zéland ellen március 22-én, ám a Liverpool meg akarja akadályozni Szalah szereplését a felkészülési tornán, amelyen Horvátország és Tunézia is szerepel.

CAF 2023 Africa Cup of Nations - Egypt vs Ghana
Mohamed Szalah az egyiptomi válogatottban sérült meg, aminek a levét a Liverpool issza meg. Fotó: EPA/Legnan Koula

Hivatalos játéknapról van szó, a bajnokságok ekkor a válogatott mérkőzések miatt szünetelnek, a magyar nemzeti csapat aznap Törökország ellen játszik a Puskás Arénában, vélhetően vezérletével. Aki Szoboszlai a magyar válogatottnak, az Mohamed Szalah az egyiptominak – a legnagyobb sztár és a csapatkapitány. A Liverpool azonban a múlt héten azzal a kéréssel fordult az egyiptomi szövetséghez, hogy tekintsen el Szalah szerepeltetésétől. Mellékszál, de mit szólnánk, ha ugyanezt Szoboszlai esetében tenné meg az angol klub?

Az biztos, hogy Egyiptomban nem örültek a Liverpool kérésének, vissza is utasították azt, és be akarják hívni Szalahot a válogatottba, amit azzal indokoltak, hogy jogukban áll a saját szemükkel meggyőződni a játékos fizikai állapotáról. A Liverpool ugyanis Szalah hosszú távú egészségének megőrzésével indokolta a kérését, mivel az Afrika-kupán a válogatottban összeszedett sérülése után még csak egyetlen meccsen tudott pályára lépni a klubjában, február közepén a Brentford ellen gól, gólpassz kombinációt ért el. Azóta viszont újra nem játszhatott.

A Liverpool nem engedné, Egyiptom csak azért is hívja

Egyiptom azt szeretné, ha a válogatott orvosa is megvizsgálhatná Szalahot, és az alapján hoznának döntést a szerepeltetéséről, de ha a válogatott meccsig a Liverpoolban akár csak perceket is játszik, akkor fenntartják a behívását. Tehát azt élből visszautasították, hogy a Liverpool kérésének eleget téve csak úgy kihagyják a keretből.

Ugyanakkor a cikk szerint az egyiptomi szövetség nem tud kapcsolatba lépni, kommunikálni Szalahval. A Liverpool és az egyiptomi válogatott között nem felhőtlen a kapcsolat azóta, hogy a támadó az Afrika-kupa csoportkörébe elszenvedett sérülése után a torna közben elhagyta a nemzeti csapatot, és visszatért Liverpoolba, ott megkezdve a rehabilitációját.

Borítókép: Mohamed Szalah és Szoboszlai Dominik a Liverpool mezében (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.