Tuchel a csontját törte a Bayern feltámadásáért, Kane rántott hússal ünnepelt

Thomas Tuchel állása volt a tét a Bajnokok Ligája kedd esti Bayern München–Lazio meccsén, és a német edző olyan ideges volt, hogy belerúgott egy ajtóba, így feltehetőleg eltörte a lábujját, majd gyakorlatilag levegőnek nézte római kollégáját, Maurizio Sarrit. Az olasz nem hagyta annyiban a dolgot, és nagy ölelés lett a vége. A Bayern 3-0-s győzelmében és negyeddöntőbe jutásában főszerepet játszó Harry Kane szerint ez a meccs fordulópont lehet a csapat idényében.

2024. 03. 06. 4:45
KANE, Harry
München, 2024. március 5. Harry Kane, a Bayern München játékosa (j2) befejeli csapata elsõ gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének Bayern München-SS Lazio visszavágó mérkõzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. március 5-én. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiköszörülte a csorbát a Bayern München kedd este, amikor magabiztos játékkal 3-0-ra győzött hazai pályán a Lazio ellen, s így a Rómában elszenvedett 1-0-s vereség után kiharcolta a továbbjutást a BL nyolcaddöntőjéből. A siker gyakorlatilag egy időre megmentette Thomas Tuchel vezetőedző állását, aki állítólag ultimátumot kapott, és a kiesés esetén azonnal leváltották volna, így viszont befejezheti az idényt a csapat élén – a nyáron már biztosan távozik.

UEFA Champions League - Bayern Munich vs SS Lazio
Thomas Tuchel megmenekült a Lazio elleni győzelemmel. Fotó: EPA/Ronald Wittek

Tuchel a helyzetnek megfelelően nagyon ideges volt a meccs előtt, olyannyira, hogy egyszerűen levegőnek nézte az ellenfél edzőjét, Maurizio Sarrit. A Lazio mestere szerencsére jól kezelte a helyzetet, nem vette sértésnek a dolgot, és tipikus olasz kézmozdulatokkal odaszólt Tuchelnek, aki ráeszmélve arra, hogy kivel áll szemben, bocsánatkérően magához ölelte Sarrit.

Már a megnyugtató győzelem tudatában Tuchel elárulta, hogy a meccs előtt valószínűleg eltörte a lábujját. – Mielőtt kimentünk a pályára, tartottam egy utolsó beszédet, ami alatt belerúgtam egy ajtóba, de rossz mozdulattal. Úgy érzem, hogy eltörött a lábujjam – árulta el a Bayern edzője.

 

Amikor Tuchel levegőnek nézte Sarrit

Tagadhatatlan, hogy furcsa helyzetben van Tuchel, aki tudja, hogy az idény végén mennie kell, de még így is az azonnali kirúgásáról döntött a Lazio elleni meccs. Erről a második, nevéhez fűződő Bayern-gólban főszerepet játszó Mathijs De Ligt is beszélt a meccs után.

– Nagyon szokatlan helyzetben vagyunk, de mi a Bayern München vagyunk, egy olyan klub, amely minden fronton győzelemre játszik. Éhesek voltunk, és hajlandóak voltunk szenvedni a pályán, ami szerintem hiányzott mostanában. Nehéz időszakon megyünk keresztül, de össze kell tartanunk – vélekedett a holland védő.

 

Kane és a rántott húsos szendvics

A meccs embere lett, aki két gólt szerzett a Lazio ellen. Az angol csatár szerint a győzelem fordulópont lehet a Bayern idényében, amely a Bundesligában tízpontos hátrányban van az éllovas Leverkusen mögött, a Német Kupából kiesett, így a BL maradt a mentsvára.

– Egy ilyen meccs után jól esik egy kis rántott húsos szendvics – jegyezte meg Kane, aki falatozott a vegyes zónában. – Nagyon fontos pillanat volt ez a meccs a szezonunkban. Mindenki ránk figyelt, hogyan reagálunk az első meccs vereségére, és csúcsteljesítménnyel rukkoltunk ki. Labdával és labda nélkül is rengeteg energiát mozgósítottunk. Remélhetőleg ez most egy fordulópont az idényünkben, mert ha így teljesítünk, akkor jönnek majd a további győzelmek is.

 

Mbappé örült, hogy nem aludtak el

A másik keddi meccsen a PSG duplájával 2-1-re győzött a Real Sociedad otthonában, és kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe a BL-ben.

– Ez volt a célunk, nemcsak továbbjutni akartunk, hanem nyerni is – fogalmazott a meccs hőse, Mbappé, akit az UEFA idézett. – Világos meccstervünk volt, korán gólt szereztünk, így nem volt rajtunk nagy nyomás, csak egy kicsi a vége felé. Tudtuk, hogy nem aludhatunk el. Ha ők szerezték volna meg a vezetést, akkor nehéz dolgunk lett volna a szurkolóik előtt. Fontos volt, hogy hamar romba döntsük a reményeiket, és pontosan ezt tettük.

 

Borítókép: Harry Kane lett a meccs embere a Bayern Lazio elleni meccsén (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.