Csak a játékvezető bénázása tudta felbosszantani a Bayernt, a Lazio nem + videó

Erőt mutatott a Bayern München, amely az idegenbeli 1-0-s vereség után hazai pályán nagyon simán, 3-0-ra győzött a Lazio ellen, és ezzel bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Ezzel alighanem eldőlt, hogy az idény végéig Thomas Tuchel maradhat a vezetőedző, akit csak a játékvezető röhejes bénázása bosszanthatott fel az állása miatt kulcsfontosságú meccsen. A másik kedd esti nyolcaddöntőben a PSG Kylian Mbappé duplájával idegenben is nyert a Real Sociedad ellen.

2024. 03. 05. 22:55
UEFA Champions League - Bayern Munich vs SS Lazio
epa11200850 Bayern's head coach Thomas Tuchel looks on ahead of the UEFA Champions League round of sixteen second leg match between FC Bayern Munich and SS Lazio, in Munich, Germany, 05 March 2024. EPA/RONALD WITTEK Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtóhírek szerint ultimátumot kapott Thomas Tuchel a Lazio elleni meccs előtt, miután az elmúlt hétvégén már tíz pontra nőtt a Bayern München hátránya a Bundesligában éllovas Bayer Leverkusen mögött. Mivel a Lazio elleni első meccsen 1-0-ra kikapott a csapat, a továbbjutás elmaradása esetén állítólag azonnal megvált volna a Bayern Tucheltől, aki az idény végén biztosan távozik a csapat éléről.

UEFA Champions League - Bayern Munich vs SS Lazio
A Bayern München legyűrte a Laziót a BL-ben. Fotó: EPA/Ronald Wittek

Azonnali edzőváltás azonban már nem lesz Münchenben, a Bayern ugyanis az első mérkőzéshez képest igencsak összekapta magát, már az első perctől magához ragadta a kezdeményezést, és nagy fölényben, kapura veszélyesen játszott. A gólok az első félidő hajrájában érkeztek meg: a 38. percben Pavlovic bejátszása után Müller fejelte vissza a labdát, majd fejelt közelről a kapuba. A ráadás már az első félidő hosszabbításában jött, amikor egy szöglet után De Ligt tette kapura a labdát, amibe tette bele a fejét gólt érően.

Félidőben 2-0 volt a Bayern előnye, ami már összesítésben is továbbjutást jelentett, szünet után pedig Tuchel csapata továbbra is kontrollálta a játékot, türelmesen játszott, majd Sané lövése után a kipattanót a kapuba pofozó Kane újabb góljával végleg lezárta a továbbjutás kérdését.

 

A játékvezető bénázása azért felbosszantotta Tuchelt

A meccs legérdekesebb jelenete a 33. percben, még 0-0-s állásnál történt, amikor Müller visszapassza után ígéretes lövőhelyzetbe kerülhetett volna a Bayern, ám a játékvezető elcsúszott, így blokkolta a labdát. Tuchel ekkor idegesen tárta szét a kezét, utólag azonban már ő is csak nevethet az akkor bosszantó eseten.

 

Mbappé vezette sikerre a PSG-t Spanyolországban

A másik kedd esti BL-nyolcaddöntőn a Paris Saint-Germain a hazai pályán aratott 2-0-s győzelme után magabiztosan látogathatott a Real Sociedad otthonába. Az első negyedóra végén klasszis góllal szerezte meg a vezetést idegenben is a PSG-nek, majd az 56. percben a francia támadó már a második gólját szerezte. A spanyolok a meccs végén csak szépíteni tudtak 2-1-re, a PSG kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe.

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, keddi visszavágók:

Bayern München (német)–SS Lazio (olasz) 3-0 (2-0), gólszerzők: Kane (38., 66.), Müller (45.), továbbjutott a Bayern, 3-1-es összesítéssel.

Real Sociedad (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 1-2 (0-1), gólszerzők: Merino (89.), illetve Mbappe (15., 56.), továbbjutott a PSG, kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.

 

Borítókép: Thomas Tuchel állását megmentette a Bayern a 3-0-s győzelemmel (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.