Ha ez megtörténik, Tuchelt akár ma este kirúghatják

Kedden kiderül, hogy melyik két csapat harcolja ki először a helyét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Paris Saint-Germain jó eséllyel a továbbjutók egyike lesz, a másik este pályára lépő gigász, a Bayern München esetében viszont korántsem egyértelmű a helyzet. Ráadásul ha a németeket kiejti a Lazio, a hírek szerint Thomas Tuchel máris búcsúzkodni kezdhet, mert a klub vezetősége nem várná meg a menesztésével az idény végét.

2024. 03. 05. 5:05
TUCHEL, Thomas
Bochum, 2024. február 18. Thomas Tuchel, a Bayern München vezetõedzõje szakadó esõben áll a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott VfL Bochum-Bayern München mérkõzésen Bochumban 2024. február 18-án. MTI/AP/Martin Meissner Fotó: Martin Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már hetek óta tudvalévő, hogy Thomas Tuchel rövid időn belül távozik a Bayern München kispadjáról. Na nem jószántából, a csapat csapnivaló eredményei vezettek a klubvezetők döntéséhez. A Német Kupából a harmadosztályú Saarbrücken verte ki a bajorokat, a Bundesligában minimálisra csökkent az esélyük a címvédésre, miután a veszteni nem képes Bayer Leverkusen tíz pontra elhúzott tőlük. Az utolsó halvány reménysugár a diadalra a Bajnokok Ligája, amelynek kieséses szakaszát 1-0-s vereséggel kezdte a német csapat a Lazio vendégeként.

Tuchel játékosai mostanában lógó orral sétálgatnak a pályán
Tuchel játékosai mostanában lógó orral sétálgatnak a pályán Fotó: MTI/EPA/Christopher Neundorf

Ma lesz e párharc második felvonása, és ha ezúttal is lógó orral távoznak a pályáról a Bayern játékosai, könnyen előfordulhat, hogy a Tuchellel kapcsolatban fentebb említett rövid idő még kurtább lesz. Az átigazolási guru, Fabrizio Romano arról számolt be, hogy a müncheni klub vezetőségének véges a türelme, és ha a Bundesliga rekordbajnoka ma kikap, akkor a német vezetőedző valószínűleg már most elkezdhet pakolni az eredetileg kitűzött időpont, azaz az idény vége helyett.

Bár a Lazio csak a kilencedik a Serie A-ban és a hatszoros győztes Bayern München nagyobb halnak számít a sorozatban, korántsem egyértelmű, hogy a németek képesek lesznek megfordítani a párharcot. A február eleje óta lejátszott hat meccséből három vereség és egy döntetlen mellett mindössze kettőt tudott megnyerni Tuchel legénysége, pénteken éppen klubjánál, a Freiburgnál vendégeskedve hullajtott el két pontot.

 

Tuchel és Sarri csapata is vergődik

A müncheniek szerencséjére a Lazio sem teljesít fényesen. Ha a rómaiak esetében is a február óta lejátszott mérkőzéseket vesszük figyelembe, három győzelem és négy vereség a mérleg. Múlt pénteken az AC Milan ellen az még elfogadható lett volna, hogy 1-0-ra kikaptak, az kevésbé, hogy a mérkőzés végére több Lazio-játékos is elveszítette a fejét, így az égszínkékek mindössze nyolc emberrel fejezték be a találkozót.

Nehéz tehát megjósolni, hogy a két vergődő gárda közül melyik kapja jobban össze magát a létfontosságú mérkőzésre. Bár a Lazio előző meccsét és a három piros lapot tekintve ezt a csapat vezetőedzője, Maurizio Sarri is nyilatkozhatta volna, a BL-ütközet előtt Tuchel figyelmeztetett arra, hogy a futballistáinak meg kell őrizniük a hidegvérüket.

– Az idő a Laziónak dolgozik, nekünk nincs vesztegetni való időnk. Csak kilencven perc van hátra, így nem lehetünk türelmesek, azonnal élnünk kell a lehetőségekkel. Persze meg kell őriznünk a hidegvérünket, ugyanakkor hajtanunk kell és gólokat szerezni. Ha csak beszélünk a trófeák megszerzéséről, az nem hoz diadalt, mindennap tennünk kell érte – húzta alá az ötvenéves tréner, aki bevallása szerint rossz vesztes. 

– Az elmúlt hetekben nemigen láttam a munkám pozitívumait. A dolgok nem a megszokottak szerint alakultak, de ilyen a futball. Ez a nagy szerelmem, ez a szenvedélyem.

 

A PSG jó helyzetből várja a visszavágót

A másik mai nyolcaddöntő körül koránt sincs ennyi kérdőjel. Az első Bajnokok Ligája-győzelmére hajtó Paris Saint-Germain a hazai 2-0 után várja a visszavágót a Real Sociedad otthonában. Nemcsak az előny, hanem a két csapat formája is a franciák mellett szól. A PSG november óta nem kapott ki egy sorozatban sem, a hazai bajnokságában csupán hetedik gárda viszont a győzelmek helyett a vereségeket halmozza: az elmúlt hat meccséből ötször maradt alul az ellenfelével szemben, mindössze a La Ligában a tizenötödik Mallorca otthonából tudta elhozni a három pontot. Óriási meglepetést jelentene, ha éppen a Paris Saint-Germain ellen találna magára.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés, keddi program: 
Bayern München–Lazio 21.00 (tv: M4 Sport)
Real Sociedad–Paris Saint-Germain 21.00 (tv: Sport 1)

Borítókép: Thomas Tuchel (Fotó: MTI/AP/Martin Meissner)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.