Mbappé megérkezett, a Bayern München bajba került a BL-ben

A Paris Saint-Germain futballcsapatának nagy mázlija volt szerda éjjel, amikor a Real Sociedad elleni BL-nyolcaddöntő első felvonásán az első félidő hosszabbításában a keresztléc megmentette a góltól, a fordulás után pedg a hazaiak kétszer is bevették a spanyolok kapuját (2-0). A másik találkozón: Lazio–Bayern München 1-0.

2024. 02. 14. 23:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PSG–Real Sociedad meccsen az első félidő hosszabbításában Mikel Merino hatalmas lövését Gianluigi Donnarumma nem tudta volna hárítani, de a keresztléc kisegítette, így a spanyolok hiába játszottak jobban, félidőben 0-0 állt az eredményjelzőn. A második játékrészre pedig látványosan feljavultak a franciák, és valamint Bradley Barcola góljaival 2-0-ra megnyerték a meccset. Mbappé a múlt hét végén a Lille elleni bajnokit kihagyta, rápihent a BL-mérkőzésre, és ez bevált, a franciák legnagyobb sztárja az 58. percben egy szöglet után közelről beemelte a labdát. 

A másik szerdai nyolcaddöntős meccsen a Lazio hazai pályán 1-0-ra nyert a Bayern München ellen, a bajorok bajba kerültek, ha nem is nagyon nagy bajba. Rómában sokat birtokolta a labdát a müncheni csapat, a játék többnyire a hazaiak térfelén zajlott, mégis utóbbiak szereztek vezetést a 69. percben. Egy ellentámadásnál Ciro Immobile cselezgetett a 16-oson belül, majd Gustav Isaksenhez passzolt, aki kapura lőtt, de közben Dayot Upamecano beletalpalt a bokájába. A játékvezető kiállította a védőt, egyben büntetőt ítélt a Laziónak. Immobile állt a labda mögé és a bal alsó sarokba passzolt, s ezzel a góllal nyert 1-0-ra a Lazio.

A visszavágókat március 5-én rendezik San Sebastiánban és Münchenben.

BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Paris Saint-Germain (francia)–Real Sociedad (spanyol) 2-0 (0-0), gólszerző: Mbappé (58.), Barcola (71.)

Lazio (olasz)–Bayern München (német) 1-0 (0-0), gólszerző: Immobile (69., 11-esből). Kiállítva: Upamecano (Bayern München, 67.)

Borítókép: Kylian Mbappé szerezte meg a vezetést a PSG-nek (Forrás: X/Paris Saint-Germain)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.