Ijesztő videók a Ferencváros csütörtöki ellenfele, az Olimpiakosz ultráiról

Információink szerint öt-hatszáz ferencvárosi szurkoló lesz jelen csütörtökön az Olimpiakosz–Ferencváros (18.45, tv: M4 Sport) mérkőzésen, amely az Európa-konferencialigában a 16 közé jutásért vívott párharc első felvonása.

2024. 02. 14. 17:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzésre csütörtökön 13.30-kor különrepülőgépek indulnak Budapestről Athénba, a Liszt Ferenc repülőtéren 11.45-től gyülekeznek a szurkolók. Görögországban a drukkerek február 12-től térhetnek vissza a stadionokba. A görög kormány ugyanis korábban zárt kapussá tette a sporteseményeket azután, hogy az Olimpiakosz–Panathinaikosz röplabdamérkőzés előtt a két csapat szurkolói összeverekedtek, és egy rendőr, akit pirotechnikai eszközzel megdobtak, kómába esett, később pedig meg is halt.

Az Olimpiakosz kemény magja tényleg nagyon kemény, és ezt a Ferencváros 1996-ban már megtapasztalta. De mindezt egy tavalyi videó is alátámasztja, amely az Olimpiakosz–AEK Athén találkozó után készült. Az Olimpiakosz drukkerei csapatuk veresége után a pályán csaptak össze a rendőrökkel:

Az Olimpiakosz ultráinak csoportja a „7-es kapu”, és ez egy szörnyű tragédiára utal. 1981. február 8-án az Olimpiakosz 6-0-ra nyert az AEK Athénban, és a lefújás utáni ünneplésben a Karaiszkakisz-stadion 7-es kapujánál feltorlódott a tömeg, a lépcsőkön az emberek egymásra estek, és huszonegyen életüket veszítették. A stadiont azóta felújították.

 

Tájkép csata után egy tavalyi Panathinaikosz–Olimpiakosz meccs után:

Forrás: X/Ultras-Tifo

De ha „csak” szurkolnak az Olimpiakosz hívei, akkor is pokoli hangulatot teremtenek:

Az Olimpiakosz–Ferencváros mérkőzés mai sajtótájékoztatóján a görögök vasárnap kinevezett spanyol vezetőedzője, José Luis Mendilibar elmondta:  azzal a céllal vette át a csapatának irányítását, hogy minden sorozatban diadalra vezesse.

– Még ha jelenleg nincs is jó helyzetben, nagy csapat az Olimpiakosz, ezért vállaltam el a feladatot. Javítani szeretnék az együttesen. Meglátásom szerint eddig hiányzott a támadószellem a játékból, de a csapatot jó futballisták alkotják, akik küzdenek. Van potenciál az együttesben, a minőség is meghatározó volt abban, hogy elvállaltam a vezetőedzői posztot.

Mendilibar: A párharc során akár a szerencse is dönthet

Mendilibar az MTI érdeklődésére a Ferencvárosból egyetlen játékost sem akart kiemelni, de jó ellenfélnek nevezte. Szerinte a párharc során akár a szerencse is dönthet. Úgy vélte, nem lehet mindent előre megtervezni, sokkal inkább az a fontos, hogyan reagálnak a csapatok a váratlan helyzetekre, ezért is nem a riválissal, hanem inkább a saját tanítványaival foglalkozik.

Forrás: X/Olympiacos FC

A játékosok részéről David Carmo arról beszélt, örül, hogy a szurkolók két hónap után visszatérhetnek a lelátóra, ezért nekik nem is lehet más a céljuk, minthogy mindent megtegyenek azért, hogy a drukkerek boldogan távozzanak a stadionból.

Az FTC vezetőedzője, Dejan Sztankovics a következőket mondta:

– Nehéz úgy felkészülni, hogy az ellenfél nemrégiben edzőt váltott, de Mendilibar csak papíron új, ő már edző volt, amikor én az első felnőtt meccsemet játszottam. Elsősorban a játékosaikra készültünk, hiszen a felállást nem ismerjük. Az Olimpiakosz rendkívül erős, gyors csapat, de készen állunk. Koncentráltan és rendezetten kell játszanunk, akkor nem lehet probléma. Az ellenfél két és fél hónapig szurkolók nélkül játszott, nyilván nagyon várják a csütörtök estét, de minket is motivál a várható atmoszféra. Tiszteljük az ellenfelet, de tudjuk, hogy képesek vagyunk a sikerre.

A több mint 32 ezer néző befogadására alkalmas Karaiszkakisz-stadionban csütörtökön közép-európai idő szerint 18.45-kor kezdődő találkozót élőben közvetíti az M4 Sport és a Kossuth rádió. A visszavágót egy héttel később a Groupama Arénában rendezik.

Borítókép: Az Olimpiakosz szurkolói (Forrás: X)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.