Horner kirúgása lavinát indítana el a Red Bullnál?

Hiába kezdte a Red Bull nagyszerűen az évet, nincs minden rendben a Formula–1-es istálló garázsa táján. A Christian Horner körüli botrány nem csitul, és ha csapatfőnöknek idővel mégis mennie kellene, az az alakulat más prominens tagjainak a jövőjére is hatással lehet.

2024. 03. 04. 15:58
NEWEY, Adrian; HORNER, Christian
Szahír, 2024. február 29. Christian Horner, a Red Bull csapatfõnöke (j) és Adrian Newey technikai igazgató a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíjának elsõ szabadedzése elõtt a szahíri versenypályán 2024. február 29-én. A szezonnyitó futamot március 3-án rendezik. MTI/AP/Darko Bandic Fotó: Darko Bandic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennél tökéletesebben nem is kezdődhetett volna az idény a Red Bullnak. A kezdeti kétségek után az időmérőn és a futamon sem talált legyőzőre Sergio Pérez pedig behozta a második helyre az autót Bahreinben. De a csillogás mögött vihar tombol, Christian Horner ügye árnyékot vet a kettős győzelemre.

Formula One Bahrain Grand Prix - Race Christian Horner
Christian Horner és Geri Halliwell kéz a kézben érkeztek meg Bahreinbe Fotó: EPA/Ali Haider

A csapatfőnököt egy női alkalmazott azzal vádolta meg, hogy szexuális tartalmú üzeneteket, fényképeket küldött neki. A vádakat hosszú vizsgálat követte, ám végül a múlt héten ejtették a Horner elleni vádakat, aki így megtarthatta az állását, és a Bahreini Nagydíjon is ő vezette a csapatot.

Az ügy ezzel azonban még korántsem zárult le. A Red Bull bejelentése másnapján a Formula–1 legfontosabb szereplői és újságírók is ízelítőt kaptak abból, hogy milyen üzenetekkel bombázhatta Horner a kollégáját, e-mailben kaptak „bizonyítékokat”.

 

 

Ha Hornert kirúgják, Newey is távozik?

A Red Bull a külvilág előtt sokáig egységesnek mutatta magát, a pilóták kiálltak a csapatfőnök mellett, emellett a családja támogatását is élvezte, feleségével, a Spice Girlsből ismert Geri Halliwell-lel kéz a kézben érkezett meg a bahreini paddockba. A Red Bull családból viszont egy valaki nem félt kimondani a véleményét, méghozzá a háromszoros világbajnok Max Verstappen édesapja, Jos szólalt fel. Szerinte Horner ügye megtöri a csapategységet, emiatt tulajdonképpen távozásra szólította fel a britet.

Ha ez valóban megtörténne, annak további következményei is lehetnének. A száguldó cirkusszal a világot járó újságíró, Joe Saward az X-oldalán érdekes információt osztott meg Adrian Newey-ről, a Red Bull tervezőzsenijéről.

„Régóta azt beszélik, hogy Christian Horner és Adrian Newey olyan szerződéseket írtak alá, amikkel egymást fedezik. Ha az egyikük távozik, akkor a másik is. Bár ezt sosem erősítették meg, mindenesetre érdekes folyamatok kezdődhetnek, ha Hornernek távoznia kellene.”

Borítókép: Christian Horner sorsa Adrian Newey jövőjére is hatással lehet (Fotó: MTI/AP/Darko Bandic)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.