A szerelem szárnyán: tökéletes hetet zárt a tenisz álompárja + videó

Alex de Minaur megvédte címét Acapulcóban. Az ausztrál teniszező egyre inkább stabilizálja helyét a világ legjobb tíz játékosa között, az idei versenyeket figyelembe véve csak Jannik Sinner és Danyiil Medvegyev szerzett nála több pontot. De Minaur azonban nem csapott bulit a tornagyőzelme után, hanem gyorsan átrepült San Diegóba, így már a helyszínen látta, ahogy barátnője, Katie Boulter megszerzi karrierje eddigi legértékesebb trófeáját.

2024. 03. 04. 11:36
Katie Boulter Alex de Minaur
1528635221 Fotó: Getty Images/Mike Hewitt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alex de Minaur és Katie Boulter a legjobbat hozza ki egymásból. A két teniszező már korábban is kiemelte ezt, s a múlt hét eredményei egyértelmű bizonyítékkal szolgálnak. Az ausztrál De Minaur Acapulcóban nyert ATP 500-as tenisztornát, míg barátnője, a brit Boulter San Diegóban szerzett WTA 500-as trófeát. A két torna eltérő menetrendje pedig még azt is lehetővé tette, hogy De Minaur a lelátón ünnepelhesse kedvese eddigi legnagyobb sikerét.

Alex de Minaur Acapulco tenisz Katie Boulter
Alex de Minaur tavaly után idén is ünnepelhetett az acapulcói trófeával és sombreróval (Fotó: MTI/EPA-EFE/David Guzmán)

De Minaur idén tört be az ATP-világranglistán a legjobb tíz közé, és hétről hétre tesz azért, hogy stabilizálja helyét az elitben. Az ausztrál játékos idén már legyőzte Novak Djokovicsot, Alexander Zverevet és Andrej Rubljovot is, majd az acapulcói címvédés felé vezető úton Sztefanosz Cicipaszt, a fináléban pedig Casper Ruud sem tudta megállítani.

De Minaur a tizedik helyen áll az ATP-rangsorban, viszont ha csak az idén szerzett pontokat vesszük figyelembe, akkor csak az Australian Open két döntőse, Jannik Sinner és Danyiil Medvegyev előzi meg.

Buli és alvás helyett repülés

Az acapulcói döntő után De Minaurnak nem volt sok ideje az ünneplésre.

– Reggel hatkor indul a repülőm, alig várom, hogy lássam Katie-t a döntőjében – mondta az éjfél körül véget ért döntő után a pályán az ausztrál.

Ugyanis amíg De Minaur Mexikóban menetelt, addig Katie Boulter a kaliforniai San Diegóban meglepetést meglepetésre halmozott. A brit játékos nem volt kiemelt a versenyen, viszont egymás után négy olyan játékost győzött le, aki igen, a döntőben szetthátrányból fordított az ukrán Marta Kosztyuk ellen.

Boulter először nyert ilyen rangos tornát pályafutása során, s ezzel először tört be a legjobb harminc közé a világranglistán. Győzelmi beszédében pedig természetesen köszönetet mondott a San Diegóba siető barátjának is, aki erre elpirult a lelátón.

A következő hetekben hasonló áldozatot nem kell hozniuk, hogy lássák egymást: a férfi és a női mezőny is Indian Wellsben, majd Miamiban versenyez.

Javítottak a magyarok

A hétfőn kiadott új világranglistán Marozsán Fábián az 58., a 74., Piros Zsombor a 106. helyen áll. Marozsán és Piros egy, Fucsovics három helyet lépett előre a múlt héthez képest. A női rangsorban Bondár Anna áll a legjobban a magyarok közül, a 112. helyen.

Borítókép: Katie Boulter és Alex de Minaur is jó formában van (Fotó: Getty Images/Mike Hewitt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.