Rafael Nadal és Carlos Alcaraz szenzációs meccsét hozta az új Grand Slam + videó

A teniszrajongók a következő hónapban az Egyesült Államokra figyelnek. Előbb Indian Wells, majd Miami lesz a helyszín, mindkettőt szokták ötödik Grand Slam-tornaként is emlegetni. A presztízscsatába váratlan szereplőként a Netflix is beszállt: vasárnap este Las Vegasban a két spanyol klasszis, Rafael Nadal és Carlos Alcaraz csapott össze a Netflix Slam elnevezésű eseményen. A mérkőzés szoros és látványos volt, végül Carlos Alcaraz a lehető legkisebb különbséggel nyert a nála tizenhét évvel idősebb Rafael Nadal ellen.

2024. 03. 04. 7:56
The Netflix Slam
LAS VEGAS, NEVADA - MARCH 03: (L-R) Carlos Alcaraz and Rafael Nadal attend The Netflix Slam at Michelob ULTRA Arena on March 03, 2024 in Las Vegas, Nevada. Chris Unger/Getty Images/AFP (Photo by Chris Unger / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images/AFP/Chris Unger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

idei első visszatérése nem sikerült túl jól. A spanyolok huszonkétszeres Grand Slam-győztes klasszisa majdnem egyéves kihagyás után egyetlen felvezetőtornán szerepelt Ausztráliában, az Australian Open már nélküle zajlott. Rafael Nadal azonban akkor is jelezte, hogy ezúttal nem súlyos sérülésről van szó, s két hónappal később már valóban jó formában láthattuk a pályán: Carlos Alcaraz ellen Las Vegasban játszott a Netflix Slam-rendezvényen.

The Netflix Slam Rafael Nadal Carlos Alcaraz
Rafael Nadal végre egészségesnek tűnt, nagy meccset játszott Carlos Alcaraz ellen (Fotó: Getty Images/AFP/Chris Unger)

A mérkőzés első játszmáját Nadal nyerte 6:3-ra, Alcaraz 6:4-gyel egyenlített. Harmadik szett helyett egyetlen szuper tie break döntött a győztes kilétéről, azt a fiatalabb spanyol 14-12-re nyerte meg.

Mi az a Netflix Slam?

A Netflix már tavaly beszállt a teniszkörforgásba, a Break Point nevű sorozattal, amely az Australian Open alatt komoly kritikákat kapott. A streamingszolgáltató azonban nem érte be ennyivel, grandiózus eseményt rittyentett Las Vegasba, s a névválasztáskor sem fogta vissza magát, a Netflix Slam elnevezéssel a Grand Slam-tornák szintjére emelte a gálameccset.

A szereposztás álompárosításnak is nevezhetjük, bár a szervezők aggódhattak, hogy a tavalyi próbálkozás után idén sem jön össze a két spanyol klasszis csatája: Nadal Ausztráliában, Alcaraz pedig két hete Rio de Janeiróban sérült meg, a Thiago Monteiro elleni meccse első játékában.

Las Vegasban azonban már egyikük játékán sem látszott a közelmúltbeli sérülés, s nem csak a pályán voltak sztárok. Korábbi klasszis sportolók és filmsztárok is izgatottan figyelték a generációk csatáját, azaz a harminchét éves Nadal és a húszéves Alcaraz összecsapását.

Nem kellett csalódniuk, Rafael Nadal például így parádézott a hálónál.

A meccs végi szuper tie break szokatlan forgatókönyv szerint zajlott, egyesével váltottak a szervával, így folyamatosan Alcaraz jutott meccslabdához. Volt köztük olyan, amelyet Nadal szenzációsan hárított.

Végül azonban Alcaraz nyerte meg a két spanyol klasszis meccsét és a Netflix saját Grand Slamjét.

A két szupersztár természetesen nem fukarkodott az elismerő szavakkal egymás irányába.

Mikor vonul vissza Rafael Nadal?

– Óriási kihívás ellene játszani. Spanyolországban mindenki nagyon boldog lehet, hogy van egy ilyen játékosunk, mint Carlos. Még csak húszéves, de már két Grand Slam-tornát nyert. Az a jó, hogy nem sokat kell ellene játszanom, viszont szurkolóként sokáig élvezhetem a játékát – méltatta az utódját Nadal, aki még tavaly úgy fogalmazott, hogy az idei egyfajta búcsúéve lesz, azóta azonban tartózkodik a konkrétumoktól a visszavonulásával kapcsolatos kérdések esetén.

– Még nem köszönök el, csak majd ha már nem játszom többet. Úgy szeretnék búcsút inteni a tenisznek, hogy versenyképes vagyok és élvezem a teniszt. Hogy ez sikerül-e, az a jövő zenéje – mondta Nadal, aki indul az Indian Wells-i mesterversenyen is, s mivel nem kiemelt, Alcarazzal ellentétben már az első fordulóban, szerdán vagy csütörtökön pályára kell lépnie. Az Alcaraz elleni játékával elégedett volt a rutinos klasszis, így bizakodó a tétmeccsek előtt.

Alcaraz senkit nem lepett meg azzal, hogy a példaképének nevezte Nadalt.

– Ami a legfontosabb volt számomra, az a küzdőszelleme. Nem ismer elveszett labdát, mindenhová odaér a pályán, aztán lenyűgöző ütéseket mutat be. A mentalitása csodálatra méltó, akkor is megtalálja a megoldást, amikor nem megy neki annyira – mondta Alcaraz a nagy elődről.

Borítókép: Carlos Alcaraz és Rafael Nadal a meccs végén (Fotó: Getty Images/AFP/Chris Unger)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.