Verstappen apja távozásra szólította fel a Red Bull csapatfőnökét

A Red Bull kettős győzelemmel, a címvédő Max Verstappen pedig pole pozícióval és első hellyel kezdte meg a Formula–1 2024-es idényét Bahreinben, és azt gondolhatnánk, hogy végre megnyugszanak a kedélyek az istálló háza táján a csapatfőnök, Christian Horner kínos zaklatási botránya után. Erre Jos Verstappen borítja a bilit, és lényegében távozásra szólítja fel a csapatvezetőt.

2024. 03. 03. 11:37
Formula One Bahrain Grand Prix - Practice and Qualifying
epa11191360 Dutch Formula One driver Max Verstappen of Red Bull Racing prepares for the Qualifying for the Formula One Bahrain Grand Prix, in Sakhir, Bahrain, 01 March 2024. The 2024 Formula 1 Bahrain Grand Prix is held on 02 March. EPA/ALI HAIDER / POOL Fotó: ALI HAIDER / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ameddig ragaszkodik a pozíciójához, feszültség lesz. A csapatot a szétszakadás veszélye fenyegeti, ez nem mehet így tovább, mert a bomba előbb-utóbb robbanni fog. Eljátssza az áldozatot, miközben ő a problémák egyik forrása – állt bele a Red Bull-főnök Horner zaklatási ügyébe Jos Verstappen, aki a Daily Mailnek adott nyilatkozatot a témában . Tekintettel arra, hogy a csapat háromszoros világbajnoka, befolyásos apjáról van szó, ezek igencsak súlyos szavak, amelyek komoly következménnyel járhatnak.

Formula One Bahrain Grand Prix - Race
Max Verstappen győzelmével kezdődött az F1-idény, de az apja szerint nincs minden rendben (Fotó: EPA/Ali Haider)

A Red Bull-család háza tájáról most először fogalmazódott meg erős, nyilvános kritika Christian Horner viselkedésével kapcsolatban, noha már úgy tűnt, hogy lezárult az ügy. A Red Bull a bahreini idénynyitó hétvége előtt, szerdán jelentette be, hogy lezárta a február elején Horner ellen indított belső vizsgálatot, amelynek eredménye szerint a csapatvezetőt tisztázták a vádak alól, így maradhatott a pozíciójában.

Mire reagált Verstappen?

Horner állítólag fényképeket küldött a Red Bull egyik női alkalmazottjának, és feltételezhetően ezeken a fotókon olyan illetlen dolgok szerepeltek, amelyek kimerítik a zaklatás kategóriáját, ezért lett belőle „ügy”. Ilyen esetekben általában zéró tolerancia van, az Ajax-legenda Marc Overmars is így bukott meg az amszterdami futballklub sportigazgatójaként a szakmai sikerek ellenére.

A holland Jos Verstappen hasonló végeredményt szeretne a Red Bullnál is, azaz Hornernek mennie kell. A Daily Mail szerint volt is egy lángoló vita a felek között a bahreini hétvége alatt, és sokan azt is feltételezik, hogy Verstappen állhat a szivárogtatás mögött, amelynek eredményeként csütörtökön az F1 mintegy 150 résztvevője fájlokat kapott, amelyek állítólag Horner vétkességét bizonyítják.

Jos Verstappen ezt a feltételezést tagadta: – Ennek nem lenne értelme. Miért tennék ilyet, ha közben Maxnak ennyire jól megy itt?

Borítókép: Max Verstappen apja borította a bilit a Red Bullnál (Fotó: EPA/Ali Haider / POOL) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.