Botrányos véget érhet Horner pályafutása a Red Bullnál

Belső vizsgálatot indított Christian Horner ellen a Formula–1-es Red Bull istálló. A csapatfőnököt helytelen viselkedéssel vádolta meg egy csapattag.

2024. 02. 06. 7:42
HORNER, Christian
Mexikóváros, 2022. október 28. Christian Horner, a Red Bull csapatfõnöke sajtóértekezletet tart a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Mexikói Nagydíjának otthont adó mexikóvárosi Hermanos Rodriguez versenypályán 2022. október 28-án. A futamot október 30-án rendezik. MTI/EPA-EFE/Jose Mendez Fotó: Jose Mendez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christian Horner messze a Formula–1 leghosszabb ideje regnáló csapatfőnöke. A brit 2005 óta tölti be a pozícióját a Red Bullnál, még Toto Wolff „öreg motoros”, 2013-ban nevezte ki őt a Mercedes, a többi kolléga esetében viszont a maximum a két év a csapafőnöki székben.

Christian Horner Geri Halliwell
A Spice Girlsből ismert Geri Halliwell decemberben még boldogan pózolt férje, Christian Horner mellett (Fotó: AFP/Henry Nicholls)

Hamarosan talán a Red Bullnál is változás következik be, megannyi siker után ugyanis azt tanácsolták Hornernek, hogy mondjon le, miután belső vizsgálat indult ellene. A bikák csapatfőnöke egyelőre hallani sem akar erről, mindenesetre igencsak kellemetlen ügybe keveredett, helytelen viselkedéssel vádolják, amit ő természetesen tagad. A német Bild lap szerint Horner fényképeket küldött a Red Bull egyik női alkalmazottjának.

A vizsgálat állítólag már hetek óta tart, és ha a gyanú beigazolódik, a brit szakember vélhetően már nem lesz a Formula–1-es istálló csapatfőnöke. A Red Bull semmit sem bíz a véletlenre, a cég közleménye alapján külső jogászt bízott meg a vizsgálattal, amelyet minél hamarabb le szeretnének zárni. Ezen információkon túl az energiaitalosok hírzárlatot rendeltek el az ügyben, még az amúgy a reflektorfényt igencsak kedvelő tanácsadó, Helmut Marko is csak annyit jegyzett meg, hogy semmit sem mond az ügyről.

Borítókép: Christian Horner (Fotó: MTI/EPA-EFE/Jose Mendez)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.