Eldőlt a botrányba keveredett Christian Horner sorsa a Red Bullnál

A Formula–1-es Red Bull istálló szerdán bejelentette, hogy lezárult a Christian Horner csapatfőnök ellen folytatott vizsgálat.

2024. 02. 28. 17:04
Formula 1 pre-season testing Christian Horner
epa11172083 Red Bull Racing team principal Christian Horner attends a press conference during the pre-season testing for the 2024 Formula One season at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, 22 February 2024. EPA/ALI HAIDER Fotó: ALI HAIDER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február elején jelentette be a Red Bull, hogy vizsgálatot indított Christian Horner ellen, mivel az istálló egyik női alkalmazottja azzal vádolta meg a csapatfőnököt, hogy illetlenül viselkedett vele, a pletykák szerint szexuális tartalmú üzeneteket küldött neki. A folyamat a vártnál tovább húzódott, így Horner nemcsak az istálló autóbemutatóján vett részt, hanem még az idény eleji teszteken is, majd elutazott Bahreinbe, a szezonnyitó nagydíj helyszínére is.

A jelek szerint a jövőben is Christian Horner irányítása alatt folyik a munka a Red Bullnál
A jelek szerint a jövőben is Christian Horner irányítása alatt folyik a munka a Red Bullnál (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

A Red Bull – részben a Formula–1 és a Nemzetközi Automobil-szövetség nyomására – még az idénykezdet előtt szeretett volna pontot tenni az ügy végére, és szerdán bejelentette, hogy ez meg is történt. A közleményük szerint tisztázták Hornert a vádak alól, így a brit várhatóan a továbbiakban is ellátja a csapatfőnöki feladatokat.

– A Red Bull meg van győződve arról, hogy igazságos, mélyreható és pártatlan volt a vizsgálat. A Red Bull továbbra is tartja magát a legmagasabb szintű munkahelyi normákhoz – tették hozzá.

A panasztévőnek ugyanakkor joga van a fellebbezésre, úgyhogy még tovább folytatódhat az ügy.

Borítókép: Christian Horner (Fotó: EPA/Ali Haider)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.