Ronaldo magyarázkodik az obszcén gesztusa után – ebből is kimosdatják? + videó

Bár szaúdi forrásokra hivatkozva a nemzetközi média hétfő este azt közölte, hogy Cristiano Ronaldo kétmeccses eltiltást kap(ott), amiért vasárnap csapata, az al-Nasszr bajnoki mérkőzésén a lefújás után még a pályán obszcén módon mutogatott az ellenfél szurkolóinak, a büntetése továbbra sem hivatalos. A szaúdi liga vezetése az ötszörös aranylabdást beidézte meghallgatásra, döntés ezt követően születik. Ronaldo pedig benne van az al-Nasszr következő mérkőzésére készülő keretben.

2024. 02. 28. 14:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaúdi bajnokságban az al-Sahab–al-Nasszr meccsen (2-3) szerezte csapata első gólját, 11-esből, de nem ezzel került be a hírekbe. Ha az al-Nasszr idegenben játszik, a helyi szurkolók tudják, mivel lehet kihozni a sodrából a portugál klasszist: azzal, ha nagy riválisa, nevét skandálják. Ez már sokadszor történt meg, miként az is, hogy Ronaldo válaszképpen obszcén módon mutogatott az őt provokálóknak. Eddig megúszta a retorziót, de úgy nézett ki, hogy most nem fogja; a hétfői hírek szerint a Szaúdi Labdarúgó-szövetség (SAFF) fegyelmi bizottsága kétmeccses eltiltást és pénzbüntetést rótt ki rá. Meglehet, hogy ez így történt, azonban hivatalosan nem jelentették be, és meglehet, hogy valakik „átnyúlnak” a testület felett. Ronaldo a szaúdi bajnokság arca – innentől pedig mindenki levonhatja a következtetést…

Ronaldo
Cristiano Ronaldo (Forrás: X/Scandal Sports)

A jelenet videón:

Kedden nagy volt a csönd az ügyben, a mai hírek szerint pedig a liga vezetői meghallgatásra idézték be Ronaldót, döntés csak ezután születik. S azt már tudhatjuk, hogy a sztár nem a bocsánatkérésen gondolkozik. Közleményében leszögezte, hogy ő minden klubot tisztel, az a gesztusa pedig, amit vasárnap láthattunk, szerinte egyáltalán nem szégyenletes, az erőt és a győzelmet fejezi ki, és Európában teljesen megszokott…

A liga is Ronaldo fotójával vezeti fel a csütörtöki játéknapot

A szaúdi bajnokság 22. fordulójában a tabellán második al-Nasszr csütörtökön az utolsó, 18. al-Hazm gárdáját fogadja, és Cristiano Ronaldo úgy készül, mintha semmi sem történt volna, benne van a meccskeretben. Sokatmondó, hogy a liga is az ő fotójával vezeti fel a találkozót.

FRISSÍTÉS:  Csütörtökön Cristiano Ronaldo egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Borítókép: Cristiano Ronaldo gólöröme a vasárnapi találkozón (Forrás: X/AlNassr FC)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.