Ronaldo eltiltva! A fojtogatást megúszta, az obszcén mutogatást most nem + videó

A Szaúdi Labdarúgó-szövetség vasárnapi obszcén gesztusa miatt vizsgálatot indított Cristiano Ronaldo, az al-Nasszr csillaga ellen, és tegnap esti hírek szerint két meccsre eltiltotta. Az ötszörös aranylabdás portugál klasszisnál egy 3-2-re megnyert bajnoki találkozó után szakadt el a cérna, amikor az ellenfél szurkolói kihozták a sodrából. Ám Ronaldo esetében olykor bosszantó drukkerek sem kellenek, hogy elguruljon a gyógyszere… S úgy látszik, február 5-én hiába ünnepelte már a 39. születésnapját, nem változik. Csokorba szedtük néhány emlékezetes kirohanását.

2024. 02. 27. 4:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb eset a vasárnapi al-Sahab–al-Nasszr meccsen történt, amit csapata 3-2-re megnyert idegenben. A portugál klasszis is betalált, 11-esből volt eredményes, 20 meccsen már 22 gólnál jár, ő vezeti a góllövőlistát. Ám fájdalom számára, hogy a bajnoki tabellán az al-Nasszr csak a második. Az ellenfél szurkolói pedig már tudják, mivel lehet Ronaldót kihozni a sodrából. Az nagyon nem tetszik neki, ha örök riválisa, nevét skandálják, őt cikizve ezzel. Vasárnap is ezt tették, amire Ronaldo úgy reagált, hogy a pályán az ágyékát fogdosva mutogatott. A képsor nem szerepelt a hivatalos meccsközvetítésben, de az interneten hamar elterjedt, és a Szaúdi Labdarúgó-szövetség (SAFF) közölte, kivizsgálja a botrányos esetet. 

Ronaldo
Ronaldo reakciója (Forrás: X/Scandal Sports)

S Ronaldo hiába a szaúdi liga arca, a sokadik balhéját már nem ússza meg, a fegyelmi bizottság tegnap esti hírek szerint kétmeccses eltiltást és pénzbüntetést rótt ki rá – utóbbi persze aligha rázza meg. Az ítéletet egyelőre hivatalosan nem közölték, de a szaúdi média erről számolt be.

A vasárnapi jelenetet pedig már nem először láthattuk Ronaldótól. Február 8-án az al-Hilal – amely vezeti a bajnokságot – egy rijádi felkészülési torna döntőjében 2-0-ra legyőzte az al-Nasszrt. Az al-Hilal stadionjában Ronaldo már a pályán kiabált a szurkolók felé, hogy ő nem Messi...

A találkozó után aztán, amikor a hazai szimpatizánsok al-Hilal-mezeket dobtak feléje, az egyiket felvette a földről, a nemi szervéhez dörzsölte, majd visszadobta…

Ami a bikának a vörös posztó, az Ronaldo számára Messi nevének skandálása

Tavaly április 18-án az al-Hilal a bajnokságban szintén 2-0-ra verte az al-Nasszrt, és azon a találkozón Ronaldónak már a meccs közben elgurult a gyógyszere, a nyakánál fogva, fojtogatva rántotta le ellenfelét. De még csak sárga lapot sem kapott. A lefújás után pedig már akkor is nemi szervét fogdosva hergelte az ellenfél drukkereit, akik harsány „Messi, Messi” rigmussal provokálták sikerrel.

Az al-Nasszr azzal próbálta védeni a portugál labdarúgót, hogy az ágyéktáji sérülése miatt fogta meg a nemi szervét. Ennek ellenére Nouf bin Ahmed, egy az Egyesült Nemzetek Szervezetének jogi bizottságában dolgozó ügyvéd közszemérem elleni bűncselekmény elkövetése miatt feljelentéssel fenyegetőzött, és felhívta a figyelmet, ez letartóztatással és külföldi állampolgárok esetében kitoloncolással is járhat. Ám a Szaúdi Labdarúgó-szövetség fegyelmi és etikai bizottsága arról tájékoztatott, hogy nem kívánnak lépéseket tenni az ügyben, tekintve, hogy a mérkőzés közvetítése során nem volt látható az ominózus jelenet, a közösségi médiában megosztott videókat pedig nem veszik figyelembe…

Indításnak egy vizespalack

A szaúdi bajnokságban Ronaldo tavaly márciusban érezte meg először a vereség ízét, az al-Nasszr akkor az al-Ittihad otthonában kapott ki 1-0-ra. A portugál nagyon frusztrált volt a lefújás után: elégedetlenül csóválta a fejét, a karjával csapkodott, miközben egyik csapattársa igyekezett nyugalomra inteni. Láthatóan eredmény nélkül, mert amikor Ronaldo a játékoskijáró felé haladva a pálya széléhez ért, nagy erővel belerúgott egy vizespalackba.

De természetesen a szaúdi korszaka előtt is akadtak dühkitörései. A Manchester United játékosaként, amikor 2022 áprilisában 1-0-ra kikaptak az Everton otthonában, a játékoskijáró előtt egy 14 éves, videózó szurkoló – mint később kiderült, egy autista fiú – kezéből kiverte a telefont úgy, hogy elég nagyot odacsapott, aminek nyoma is maradt.  Utóbb bocsánatot kért a viselkedése miatt (mi mást tehetett volna?) és meghívta a fiút egy mérkőzésre az Old Traffordra. Ronaldo amúgy ekkor hivatalosan „rendőri figyelmeztetésben” részesült.

A lyoni nagy jelenet 

S persze az összeállításunkból nem hagyhatjuk Cristiano Ronaldónak azt a műsorszámát, amit 2016. június 22-én a franciaországi Eb-n a lyoni Magyarország–Portugália csoportmeccsen (3-3) rendezett második gólja után, 3-2-es vezetésünknél.

Borítókép: Cristiano Ronaldo a vasárnapi meccsen itt még a gólörömhöz készülődött (Forrás: X/AlNassr FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.