Cristiano Ronaldo bántalmazta az autista fiút az édesanya szerint

Jacob Harding életében először járt futballmeccsen szombaton, amikor az Everton 1-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet. Lehet, hogy többet nem megy, ugyanis a 14 éves autista fiút az édesanyja szerint sokkolta, ahogy az öltözőbe igyekvő Cristiano Ronaldo kiütötte a kezéből a telefonját.

Magyar Nemzet
2022. 04. 10. 13:43
FBL-ENG-PR-EVERTON-MAN UTD Fotó: Europress/AFP/ANTHONY DEVLIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ő csak egy autista kisfiú, akit bántalmazott egy futballista. Édesanyaként én így látom a történteket – nyilatkozta a Liverpool Echo című lapnak Sarah Kelly, akinek a fián vezette le frusztrációját az Everton elleni mérkőzés végén.

Mi történt pontosan?

A Manchester United váratlan vereséget szenvedett el a kiesés elől menekülő Evertontól idegenben. Ez persze még nem lett volna elég ok arra, hogy a portugálnak elguruljon a gyógyszere, az ugyanis talán még az eredménynél is jobban felidegesítette, hogy szétrúgták a lábát. Sántikált, lehúzta a sportszárát, amely alatt vérző seb éktelenkedett a sípcsontján.

Aztán az öltözőbe menet azt már végképp nem viselte el, hogy beszólogattak neki, és az őt a telefonjával kamerázó Jacob Harding kezére ütött.

– Látható a kezén a véraláfutás, amely az ütés miatt alakult ki – mondta az édesanya. – Nem akartam elhinni, hogy ez megtörténhetett. Sírtam, teljesen ledöbbentem, Jacob sokkot kapott. Ő egy autista és diszpraxiás fiú, aki nem tudta feldolgozni, mi történt, míg haza nem értünk. Nagyon fel volt dúlva, és teljesen elzárkózott attól, hogy újra meccsre menjen. Ez volt az első futballmérkőzése, és ez történt vele.

– Egyébként csodás napunk volt mindaddig, amíg ez meg nem történt – folytatta Kelly. – De ez az egész teljesen lerombolta az élményt, rossz szájízt adott nekünk. Ronaldo egy példakép. Nem az Everton tagja, de nagy játékos. A fiam alig várta, hogy láthassa őt. 

Talán megérteném Ronaldo reakcióját, ha Jacob az arcába dugta volna a kamerát, de nem ezt tette, csak a föld felé nézett, hogy lássa a sérülését.

Természetesen Ronaldo immáron lehiggadva reagált az esetre, nem engedheti meg magának, hogy szó nélkül elmenjen mellette. Becsületére váljon, hogy bocsánatot kért a viselkedése miatt (mi mást tehetett volna?), valamint a sportszerűség jegyében meghívta Jacobot egy mérkőzésre az Old Traffordra. 

Milliónyi gyerek határtalan örömöt érezne egy hasonló lehetőségért, de egy ilyen ütés után lehet, hogy megváltozna a véleményük.

Borítókép: Cristiano Ronaldo az Everton elleni meccsen (Fotó: Europress/AFP/Anthony Devlin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.