Sebők Vilmos ellen belső vizsgálat indult, megsértette a Liverpool szurkolóit + videó

Vasárnap a labdarúgó angol Ligakupa-döntőt, amelyet a Liverpool hosszabbításban 1-0-ra megnyert a Chelsea ellen, Magyarországon az Arena4 televíziós csatorna közvetítette, a helyszínen pedig a stáb tagjaként jelen volt Sebők Vilmos is. Az 52-szeres válogatott védő a Wembley-ben tiszteletlenül viselkedett, ami nagy visszhangot váltott ki. A Network4 Media Group ma hivatalos közleményt adott ki: Sebők és a csatorna másik munkatársa, Monoki Lehel ellen belső vizsgálat indult.

2024. 02. 27. 18:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Network4 Media Group minden szurkolótól elnézést kér munkatársai, Monoki Lehel és Sebők Vilmos angol Ligakupa-döntő utáni viselkedéséért. Az ügyben belső vizsgálatot rendeltünk el. A Network4 Media Group elkötelezett a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló együttműködés és sportszerű viselkedés mellett” – tudatta ma közleményben a Network4 Media Group.

Sebők Vilmos és Monoki Lehel nagyot hibázott

S hogy mi történt a Wembley-ben a döntő után? A Liverpool-játékosok a szurkolóikkal közösen énekelték a csapat himnuszát, a You’ll Never Walk Alone-t, a közvetítő Arena4 stábtagjaként jelen levő Sebők Vilmos pedig a pályán azt imitálta, hogy ő vezényeli a szurkolókat. Az 52-szeres válogatott védő azt gondolta, hogy ez „jó poén” – miközben nagy tiszteletlenségről beszélhetünk; a viselkedése a helyszínen és a hazai közvetítést nyomon követők körében is hatalmas felháborodást váltott ki.

Az alábbi videót először a szakkommentátor Sebők Vilmos munkatársa, a kommentátorként, műsorvezetőként dolgozó Monoki Lehel osztotta meg. A történtek miatt ő azóta a közösségi oldalán bocsánatot kért.

– Nem magyarázkodni szeretnék, egyszerűen csak bocsánatot kérni a bunkó megnyilvánulásért. Hibáztunk, és egy pillanatra elfelejtettük a Shankly-féle mondást: „Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb” – írta Monoki Lehel.

Előtte a PoolBarátok Facebook-oldalán többek között az alábbi bejegyzés jelent meg az admintól:

„Dominiken felkapaszkodva médiaszemélyiségek kimennek Liverpoolba és Londonba tartalmat előállítani. Legendákkal pózolnak, közben interjúztatnak. Ez eddig rendben is van. Aztán az egyik percben ájtatos szavakkal beszélnek a hangulatról, a közegről, a másikban bohóckodnak, produkálják magukat. Például akkor is, amikor több tízezer ember megél valami bensőséges, transzcendens élményt. Több tízezer ember edzőjével, csapatával – lehet, hogy utoljára – együtt énekel a Wembley-ben, közben a médiaszemélyiségek végigröhögik, végigmajomkodják. Egy valami lebeg a szemük előtt, a tartalom-előállítás meg hogy produkálják magukat”.

Borítókép: A Liverpool játékosai és a szurkolók együtt énekelték a csapat himnuszát (Forrás: X/Liverpool FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.