Az életmentő Willi Orbán rangos elismerést kapott Németországban

Willi Orbán, az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott védője megkapta a Német Sportújságíró-szövetség különdíját.

2024. 02. 28. 15:37
RODRYGO; ORBÁN, Willi
Lipcse, 2024. február 13. Willi Orbán, az RB Leipzig (j) és Rodrygo, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének elsõ, RB Leipzig-Real Madrid mérkõzésén a lipcsei Red Bull Arénában 2024. február 13-án. MTI/AP/Matthias Schrader Fotó: Matthias Schrader
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig védelmének oszlopa, a 43-szoros magyar válogatott Willi Orbán még 2017-ben regisztrált egy őssejt-adatbázisba, hogy donor lehessen, és tavaly februárban jött el a pillanat, hogy segíthet megmenteni egy embertársa életét. A csontvelőjéből őssejtet ültettek át, és ez beavatkozás, ha nem is veszélyes, azért nem is jelentéktelen.

Willi Orbán
Wili Orbán örül, hogy segíthetett

Boldog voltam, hogy ilyen jót és fontosat tehetek

– Nem éreztem semmilyen mellékhatást, minden simán ment. Elértük a szükséges őssejtszámot is. Mindig ez a kérdés: hány sejtet mozgósít a szervezet? Sikeresek voltunk. Maximum öt órát ültem a gépnél, van, akinek csak kettőt kell. De nem volt kellemetlen. Nagyon motivált és boldog voltam, hogy ilyen jót és fontosat tehetek. Csak egy százalék a valószínűsége, hogy valakiből potenciális donor lehet  – mondta akkor Willi Orbán, aki a kezelések miatt egy bajnoki mérkőzést hagyott ki.

A labdarúgó pedig a cselekedetéért most megkapta a Német Sportújságíró-szövetség különdíját Fair Play kategóriában, amiről az RB Leipzig közösségi oldala is beszámolt.

Borítókép: Willi Orbán, az RB Leipzig és a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, RB Leipzig–Real Madrid (0-1) mérkőzésén a lipcsei Red Bull Arénában 2024. február 13-án (Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.