Szoboszlai és Szalah új társat kapott, majd trófeát ünnepelhetett

Az angol Ligakupa döntőjében a Chelsea volt a Liverpool ellenfele. Szoboszlai Dominik nem állhatott Jürgen Klopp rendelkezésére, a magyar játékos a Liverpool többi sérültje mellől figyelte a finálét. A német vezetőedző gondjai sokasodtak, miután az első félidőben kényszerű cserét kellett végrehajtania újabb sérülés miatt. A végén azonban Szoboszlai is ünnepelhetett: a döntőt Virgil van Dijk 118. perces fejes gólja döntötte el a Liverpool javára.

2024. 02. 25. 17:19
Conor Bradley Ben Chilwell Chelsea Liverpool
Chelsea's English defender #21 Ben Chilwell (R) remonstrates with Liverpool's Northern Irish defender #84 Conor Bradley during the English League Cup final football match between Chelsea and Liverpool at Wembley stadium, in London, on February 25, 2024. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP/Glyn Kirk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

első Liverpool-döntőjét a lelátóról volt kénytelen nézni. Bár az utolsó pillanatig nyitva tartotta a kérdést a Liverpool, hogy a sérüléssel bajlódó magyar játékos pályára léphet-e a Chelsea elleni angol Ligakupa-fináléban, Szoboszlai Dominik végül Darwin Núnez és Mohamed Szalah társaságában, azaz a sérültek közül figyelte a döntőt a Wembley-ben. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője még a sok hiányzó nélkül is tudott erős kezdőcsapatot összeállítani, a kispadon viszont szinte kivétel nélkül utánpótlás-játékosok ültek.

Szoboszlai Dominik Mohamed Szalah után Ryan Gravenberch is sérült Liverpool
Szoboszlai Dominik, Mohamed Szalah és a többiek mellé, a Liverpool sérültjeinek listájára Ryan Gravenberch nevét is felírhattuk (Fotó: AFP/Glyn Kirk)

Nem csoda, hogy Jürgen Klopp nagyon mérges volt, amikor látta, hogy újabb labdarúgóját veszíti el. Ryan Gravenberchet taposta meg Moisés Caicedo, az esetért azonban még szabadrúgás sem járt. Klopp gúnyosan megveregette a negyedik játékvezető vállát, de kénytelen volt már az első félidőben cserélni, a holland középpályás helyett Joe Gomez lépett pályára.

A Liverpool kapufáig jutott az első félidőben: Cody Gakpo fejesét csak szemmel verte Djordje Petrovics, a Chelsea szerb kapusa, de azt sikerrel tette.

A Chelsea a kapuba is betalált, de a Kékek sem ünnepelhettek gólt az első félidőben: a korábbi liverpooli, a lesről indult Nicolas Jacksontól kapta a labdát, mielőtt a hálóba lőtt.

Volt balhé is az első félidő hosszabbításában: Conor Bradley és Ben Chilwell verekedett össze, amiből komoly tömegjelenet alakult ki, végül a két főkolompos kapott egy-egy sárga lapot.

A második félidőben a Liverpool is eljutott érvénytelenített találatig: fejese után hosszú percekig vizsgálták a felvételeket, ám végül megállapították, hogy a beívelés pillanatában lesen álló Endo Vataru mozgásával akadályozta Colwillt, a Chelsea védőjét, így maradt a 0-0.

A Chelsea-ből Conor Gallagher jutott el szép mozdulattal kapufáig, majd a rendes játékidő végéhez közeledve még nagyobb helyzetbe került, de Caoimhin Kelleher bravúrral védett, így a rendes játékidő érvényes gól nélkül ért véget.

A két csapat 2022-es döntőjével ellentétben azonban ezúttal nem jutott el a szétlövésig a finálé: a 118. percben Virgil van Dijk újra a kapuba fejelt, s ez már valóban érvényes gól volt.

A Liverpool hosszabbítás után 1-0-ra nyert, s az első csapat lett amely eljutott tíz győzelemig az angol Ligakupában. Jürgen Klopp már biztosan trófeával zárja utolsó idényét a Vörösök kispadján.

Szoboszlai Dominik első trófeáját nyerte a Liverpool játékosaként

A magyar válogatott sztárja, Szoboszlai Dominik tavaly nyáron szerződött Liverpoolba. Az angol Ligakupában a Leicester City és a West Ham United ellen is betalált, a Fulham elleni kétmeccses elődöntős párharcot és a Chelsea elleni döntőt viszont sérülése miatt ki kellett hagynia.

A magyar játékos várhatóan a közeljövőben visszatérhet a pályára, de a Wembley-ben csak szurkolhatott azért, hogy meglegyen az első trófeája a Liverpool labdarúgójaként.

Szoboszlai Dominik West Ham elleni találata:

Borítókép: Bradley és Chilwell egymásnak esett, feszült volt a Ligakupa döntője (Fotó: AFP/Glyn Kirk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.