Szoboszlai nyakára brazil szupertehetséget hozhat a Liverpool, megmutatjuk, ki ő + videó

Angol lapértesülés szerint a Liverpool gondoskodna a sérülékenynek bizonyuló Szoboszlai Dominik helyettesítéséről, és egy brazil szupertehetséget nézett ki honfitársunk posztjára. Az illető a 18 éves Luis Guilherme – írja a Bors.

2024. 02. 24. 9:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool tavaly 70 millió euróért igazolta le az RB Leipzig csapatától Szoboszlai Dominiket, aki a játékával talán még túl is szárnyalta a szurkolók és Jürgen Klopp vezetőedző vele kapcsolatos várakozásait, de sajnos január 1-jén megsérült, majd visszatérése után kiújult a combizomsérülése. Idén már közel négyhetes hiányzásnál tart, előbb öt, most pedig jelen állás szerint már hat tétmeccset kellett kihagynia.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai vetélytársat kaphat Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Lapértesülés szerint a Liverpool a nyáron egy brazil szupertehetség leigazolásával biztosítaná be magát Szoboszlai posztján. A kiszemelt a brazil bajnok Palmeiras 18 éves játékosa, Luis Guilherme, aki a csapat harmadik legértékesebb focistája, a Transfermarkt 17 millió euróra becsüli a piaci értékét. 

 

Luis Guilherme több topcsapatnál is célkeresztben van

A Liverpool mellett többek között érdeklődik iránta a Chelsea, a Manchester United, a Real Madrid és a Barcelona is. A brazil U20-as válogatott középpályás fiatal kora ellenére már 32 tétmérkőzésen játszott kisebb-nagyobb szerepet a Palmeirasban. Habár gólt még nem szerzett, a statisztikái alapján elsősorban a társai helyzetbe hozásában jeleskedik. Az elemzések szerint ebben a tekintetben még Szoboszlainál is jobb.

A Bors cikke ITT olvasható el.

Íme, ő Luis Guilherme:

Borítókép: Luis Guilherme (Forrás: X/Chelsea Express)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.