Szoboszlai nehéz kérdést kapott a bombagólja után

A Liverpool 3-1-re nyert az Angol Ligakupában a másodosztályú Leicester City ellen, s ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. A Vörösök második találatát a csereként beküldött Szoboszlai Dominik szerezte, ráadásul a magyar középpályás óriási bombagóllal szerezte meg a vezetést csapatának. Szoboszlai a Liverpool médiacsapatának kérdésére nem tudott dönteni, hová sorolja ezt a találatot a pályafutása során elért gólok között.

2023. 09. 28. 7:36
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp
Liverpool FC v West Ham United - Premier League
1700204046 Fotó: Getty Images/Matt McNulty
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

talpra ugrasztotta az Anfield közönségét. A Liverpool magyar játékosa csereként állt be a Leicester City elleni Angol Ligakupa-mérkőzésen, s ha már pályára lépett, bombagóllal jelentkezett. Szoboszlai találata nemcsak szépségdíjas, hanem rendkívül fontos is volt, hiszen azzal szerzett vezetést a Liverpool, amely ezután már nem is engedte ki az előnyt a kezéből.

Szoboszlai Dominik Liverpool
Szoboszlai Dominik ünnepli a találatát (Fotó: X/Liverpool FC)

Pedig a Vörösök ismét hátrányba kerültek, a Premier League-ből a tavalyi idény végén kiesett Leicester 1-0-ra vezetett az Anfielden.

– Amióta megérkeztem, állandóan így kezdünk, 1-0-s hátrányba kerülünk. De mindig jól reagálunk a helyzetre, bárki is van a pályán, bárki is áll be, mindig megszerezzük a győzelmet – mondta Szoboszlai a Liverpool klubmédiájának.

A magyar középpályás hangsúlyozta, hogy kiváló a Liverpool kerete, a tapasztalt és a fiatal játékosok is hozzátesznek a csapat eredményességéhez, s bár szeretne mindig a kezdőcsapat tagja lenni, ha csereként kap lehetőséget, akkor úgy próbál segíteni csapatán. A Vörösök még veretlenek az idényben, sőt, a Chelsea elleni, 1-1-re zárult bajnoki nyitány óta valamennyi sorozatban minden meccsüket megnyerték.

Melyik volt Szoboszlai Dominik legszebb gólja?

Szoboszlai Dominik kiváló rúgótechnikáját immár Liverpoolban is jól ismerik. A magyar játékos a Vörösök mezében elsőként az Aston Villa kapuját vette be, az is szép gól volt. De vajon hová sorolja Szoboszlai a mostani bombát, amely ráadásul az Anfield legendás lelátórésze, a Kop előtt született.

– Nagyon különleges volt. Azt nem tudom, hogy ez volt-e a legszebb gólom, a magyar válogatottban szereztem az egyik legnagyszerűbbet, illetve a Salzburg színeiben is volt szép találatom, de a legszebbek közé mindenképpen ez is odaillik – próbált rangsorolni a nehéz kérdésre Szoboszlai.

A kérdező álomszerűnek nevezte Szoboszlai első liverpooli hónapjait, de a magyar középpályás nem ragadtatta el magát, hangsúlyozta, hogy végzi a dolgát, igyekszik élni a lehetőséggel, és meccsről meccsre gondolkozik.

Ebben a sorban a következő találkozó a szombati, Tottenham elleni bajnoki rangadó lesz, míg az Angol Ligakupában Szoboszlai újra ellen játszhat, ugyanis a Bournemouth lesz a Liverpool következő ellenfele.

Borítókép: Jürgen Klopp újra boldogan ölelgethette Szoboszlait (Fotó: Getty Images/Matt McNulty)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.