Szoboszlai Dominik reagált arra, ami Linzben történt

A győztes Európa-liga-rajt után vasárnap ismét az angol bajnokságban lép pályára a Liverpool. Jürgen Klopp vezetőedző nehéz mérkőzésre számít a Premier League hatodik fordulójában a West Ham United ellen, míg Szoboszlai Dominik véget vetne az idénybeli tendenciának, hogy a Vörösöknek hátrányból kell felállniuk.

2023. 09. 24. 6:15
UEFA Europa League - LASK Linz vs Liverpool FC Szoboszlai
epa10874816 Liverpool's Dominik Szoboszlai adjusts his leg warmers prior to the UEFA Europa League Group E soccer match between LASK Linz and Liverpool FC in Linz, Austria, 21 September 2023. EPA/ANNA SZILAGYI Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League hatodik fordulójában a Liverpool a West Ham United ellen játszik hazai pályán. Csütörtökön mindkét csapat az Európa-liga csoportkörében lépett pályára, s mindkettő hátrányból fordítva nyert 3-1-re. Szintén hasonlóság, hogy mindkét klub alaposan felforgatott kezdőcsapattal állt ki a nemzetközi kupameccsre, Jürgen Klopp éppen tizenegy helyen változtatott az előző, Wolverhampton elleni bajnokihoz képest, David Moyes, a londoniak edzője „csak” kilenc pozícióban. A Liverpool együttesében Szoboszlai Dominik is a kispadon kezdett az Európa-liga-meccsen, a West Ham ellen viszont várhatóan a kezdőcsapat tagja lesz.

Jürgen Klopp, Szoboszlai Dominik, Liverpool
Szoboszlai Dominik szeretné, ha Jürgen Klopp minél többször számolna vele. Fotó: Liverpool FC

Bár Klopp hangsúlyozta, hogy a sorozat egyik esélyeseként komolyan veszik az Európa-ligát, a számítása összességében bejött azzal, hogy B csapattal kezdett Linzben. A három pontot megszerezte a Liverpool, az alapemberek pedig pihentek, még ha Szoboszlai Dominik vagy Mohamed Szalah csereként végül pályára is lépett Ausztriában.

– Azt gondolom, minden futballista álma, hogy Liverpool játékosa legyen, ez a világ egyik legnagyobb klubja. Annyiszor akarok játszani, amennyiszer csak tudok, én is élvezem és a szurkolók is élvezik – mondta klubja honlapjának Szoboszlai, aki az elmondottak alapján aligha önként jelentkezett, hogy Linzben csak a kispadon kezdjen. Ugyanakkor a Premier League-ben eddig a Liverpool öt meccsét kivétel nélkül végigjátszotta, a hosszú idényre gondolva pedig szükséges lépés mellett döntött Klopp, amikor egyik legfontosabb játékosát egy órán át pihentette.

Szoboszlai Dominik az első gólra vágyik

Szoboszlai maga is hangsúlyozta, hogy a keret csupa erős játékosból áll, sokan képesek a padról beállva lendületet adni a Liverpoolnak. Talán ennek is tudható be, hogy az elmúlt öt meccsét mind megnyerte a csapat, noha négy alkalommal is hátrányba került.

– Alapból sincs probléma az önbizalmammal, de természetesen segít rajta, hogy több meccset is meg tudtunk fordítani. Ugyanakkor még jobb lenne, ha nem kerülnénk 1-0-s hátrányba, ha mi szereznénk az első gólt, könnyebb dolgunk lenne – fogalmazott Szoboszlai Dominik azok után, hogy a Bournemouth, a Newcastle és a Wolverhampton után legutóbb a Linz is vezetett 1-0-ra a Vörösök ellen.

A Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp is szóba hozta csapata kétarcúságát, bár nem a linzi, hanem még a wolverhamptoni meccsel példálózott.

– A Liverpoolnál már az út elején is szeretni kell a csapatot, ugyanakkor látni kell a hibákat is. A múlt hét végén, a Wolves ellen jó eredményt értünk el, nagyszerű második félidőt játszottunk, három csodás gólt lőttünk. Viszont nem tehetjük meg, hogy figyelmen kívül hagyjuk az első félidőt, olyan teljesítményt nem engedhetünk meg magunknak – mondta a német szakvezető, aki a West Hamről úgy fogalmazott: „nem is lehetne veszélyesebb ellenfél”.

Kerkez is pályára léphet

A másik magyar játékost foglalkoztató Premier League-klub, a Bournemouth is vasárnap játszik. Kerkez Milos együttese a Brighton otthonában lép pályára, amely hét közben 3-2-re kikapott az AEK Athéntól.

A magyar futballista gyorsan a Bournemouth-szurkolók egyik kedvencévé vált, ugyanakkor a csapatnál már nagyon várják, hogy három döntetlen és két vereség után meglegyen az első győzelem az idei bajnokságban. A feladat nem lesz könnyű, a Brighton öt forduló alatt tizenkét pontot gyűjtött a Premier League-ben.

A két magyar érdekeltségű meccsel párhuzamosan rendezik a forduló rangadóját: az Arsenal a Tottenhamet fogadja az észak-londoni derbin, s a hagyományos rivalizálás mellett ezúttal a tabella okán is nagy meccsre van kilátás. Mind az Ágyúsok, mind a Spurs tizenhárom ponttal áll öt forduló után – akárcsak a Liverpool.

Premier League, 6. forduló

Szombat
Crystal Palace–Fulham 0-0
Luton–Wolverhampton 1-1
Manchester City–Nottingham Forest 2-0
Brentford–Everton 1-3
Burnley–Manchester United 0-1

Vasárnap
Arsenal–Tottenham 15.00 (tv: Spíler 1)
Brighton–Bournemouth 15.00
Chelsea–Aston Villa 15.00
Liverpool–West Ham 15.00 (tv: Match 4)
Sheffield United–Newcastle United 17.30 (tv: Spíler 1)

Az élcsoport állása: 1. Manchester City 18 pont/6 meccs, 2. Tottenham 13/5 (13-5), 3. Liverpool 13/5 (12-4), 4. Arsenal 13/5 (9-4)

 

Borítókép: Szoboszlai a Liverpool legutóbbi meccsén a kispadon kezdett (Fotó: EPA/Szilágyi Anna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.