Szoboszlai és Haaland nyomdokain a BL-nyitányon

Az Arsenal meggyőző teljesítménnyel tért vissza a Bajnokok Ligája főtáblájára. Az Ágyúsok 4-0-ra kiütötték a PSV Eindhovent, mind a négy gólt olyan játékos lőtte, aki első BL-meccsét játszotta a klub színeiben. Hasonlóra legutóbb a Haaland és Szoboszlai vezette Salzburg volt képes.

2023. 09. 21. 8:39
Bukayo Saka
London, 2023. szeptember 20. Bukayo Saka, az Arsenal játékosa, miután megszerezte csapata elsõ gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a B csoport Arsenal-PSV Eindhoven mérkõzésén Londonban 2023. szeptember 20-án. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2016/17-es idény óta először vívott Bajnokok Ligája-mérkőzést az Arsenal. Az angol csapat gálával örvendeztette meg szurkolóit, szebbnél szebb gólokkal 4-0-ra nyert a PSV Eindhoven ellen, Leandro Trossard, és Martin Ödegaard is betalált első BL-meccsén a klub színeiben. Hasonlóra legutóbb 2019-ben a Salzburg játékosai voltak képesek, akkor Hvang Hi-csan, és Andreas Ulmer volt a gólszerzők névsora.

Gabriel Jesus négyes Arsenal BL ( Szoboszlai Haaland )
Az Arsenal négyese Szoboszlai és Haaland nyomában: Gabriel Jesus volt az egyetlen, aki más csapatban már lőtt BL-gólt (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A PSV rövidebb kihagyás, a 2018/19-es idény után tért vissza az elitsorozatba, de egy pillanatig sem volt esélye a pontszerzésre Londonban. Saka és Trossard is gólt szerzett karrierje első BL-meccsén, így az Arsenal már húsz perc után 2-0-ra vezetett, és később sem lassított.

– Az első perctől kezdve mentünk előre, támadtunk, és mindkét kapu előtt jól játszottunk – örvendezett Mikel Arteta, az Ágyúsok vezetőedzője, aki szolid ünneplést helyezett kilátásba. – Hazamegyek, elfogyasztok egy kései vacsorát a feleségemmel. A gyerekek már alszanak, biztosan nézték a meccset.

Szoboszlai és Haaland rajtját idézték

Az Arsenal még két gólt lőtt, Gabriel Jesus és Martin Ödegaard is betalált, utóbbit választották a meccs legjobbjának. A négy gólszerző kivétel nélkül első BL-meccsét játszotta az Arsenal színeiben.

Hasonlóra legutóbb 2019-ben volt példa az elitsorozatban, akkor a Salzburg színeiben Erling Haaland triplázott a Genk ellen, de betalált Szoboszlai Dominik, Hvang Hi-Csan és Andreas Ulmer is.

Az Ágyúsok bíznak benne, hogy a folytatásban már nem idézik Szoboszlai Dominikék akkori teljesítményét, a Salzburg ugyanis végül csak az Európa-liga-folytatást érő harmadik helyet szerezte meg csoportjában.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

A csoport
Galatasaray (török)–FC Köbenhavn (dán) 2-2
Bayern München (német)–Manchester United (angol) 4-3

B csoport
Sevilla (spanyol)–Lens (francia) 1-1
Arsenal (angol)–PSV Eindhoven (holland) 4-0

C csoport
Real Madrid (spanyol)–Union Berlin (német) 1-0
Braga (portugál)–SSC Napoli (olasz) 1-2

D csoport
Real Sociedad (spanyol)–Internazionale (olasz) 1-1 
Benfica (portugál)–Salzburg (osztrák) 0-2

Borítókép: Bukayo Saka első BL-meccsén góllal és gólpasszal jelentkezett (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.