Ancelotti nem tud dönteni: Bellingham szerencsés vagy gyors

A rekordgyőztes Real Madrid a hosszabbítás perceiben szerezte meg az Union Berlin elleni Bajnokok Ligája-meccs egyetlen gólját. A győztes gólt a nyáron Dortmundból igazolt Jude Bellingham szerezte a BL-nyitányon. A Real vezetőedzője, Carlo Ancelotti angol játékosa szerencséjéről sem feledkezett meg.

2023. 09. 21. 7:28
BELLINGHAM, Jude
Madrid, 2023. szeptember 20. Jude Bellingham, a Real Madrid játékosa, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a C csoport Real Madrid-Union Berlin mérkõzésén Madridban 2023. szeptember 20-án. MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez Fotó: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

távozott, sérült, a Real Madrid mégis minden meccsét megnyerte eddig az idényben. A gólfelelős szerepkört egyelőre nem csatár, hanem középpályás vette át: hat mérkőzésen hat találatnál jár, s ezek közül három győztes találat volt. A Celta Vigo ellen a 81., a Getafe ellen a 95., a Bajnokok Ligája első fordulójában, az Union Berlin ellen a 94. percben lőtte a sorsdöntő gólt Bellingham, akit a meccs legjobbjának is megválasztottak a BL-rajton. Természetesen a vezetőedző, Carlo Ancelotti is dicsérte játékosát, bár úgy tűnik, arra is figyel, hogy a fiatal angol labdarúgó ne szálljon el magától.

Jude Bellingham Real Madrid BL Carlo Ancelotti
Jude Bellingham a mezőnyben is hasznos munkát végzett, majd győztes gólt szerzett Carlo Ancelotti csapatában (Fotó: MTI/AP/Manu Fernández)

– Nem fogok hazudni, reménykedem benne, hogy a folytatásban is betalálok a 94., 95. percben. Bár a szívemnek és a csapatnak jót tenne, ha korábban lőném a gólokat – mondta a lefújás után a jókedvű Bellingham, aki ismét leszögezte, gyerekkori álma volt a Realban játszani. – Amióta az eszemet tudom, a Real Madridot néztem a tévében, és most ennek a csapatnak a mezében rúghatom a gólokat. Magabiztos srác vagyok, de ennyire jó idényrajtot remélni sem mertem, különösen a góljaim számát illetően.

Bellingham a sztár Ancelotti csapatában

Az angol játékos idénykezdetével egyelőre viszi a show-t Madridban, ugyanakkor felvetődik a kérdés, hogy nélküle hol tart a Real. Joselu sok lehetőséget elpuskázott a BL-meccsen, igaz, a bajnokságban már neki is van két gólja.

– Minőségi játékos, ez nagyon fontos. Emellett kissé szerencsés is – mondta Ancelotti Bellinghamről. – A gól kissé hasonló volt a Getafe ellenihez, a labda összevissza pattogott. Talán Bellingham okosabb és gyorsabb, mint mások.

Ancelotti számára türelemjáték volt a meccs: bár a Real Madrid végig egyértelmű fölényben játszott, egészen a ráadásig úgy tűnt, hogy azt nem tudja gólra váltani. Végül mégis a spanyolok lehettek elégedettek, míg az Union Berlin tagjai csalódottak a klub történetének első BL-mérkőzése után.

– Büszke vagyok a csapat teljesítményére. A szünet után állandó nyomás alatt játszottunk, többször szerencsénk volt. Mindent összevetve a Real megérdemelten nyert – ismerte el a németek vezetőedzője, Urs Fischer.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

A csoport
Galatasaray (török)–FC Köbenhavn (dán) 2-2
Bayern München (német)–Manchester United (angol) 4-3

B csoport
Sevilla (spanyol)–Lens (francia) 1-1
Arsenal (angol)–PSV Eindhoven (holland) 4-0

C csoport
Real Madrid (spanyol)–Union Berlin (német) 1-0
Braga (portugál)–SSC Napoli (olasz) 1-2

D csoport
Real Sociedad (spanyol)–Internazionale (olasz) 1-1 
Benfica (portugál)–Salzburg (osztrák) 0-2 

Borítókép: Ismét Jude Bellingham volt a Real Madrid hőse (Fotó: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.