Pályán a veteránok, de Bellingham mentette meg a Real Madridot

A 36 éves olasz veterán, Leonardu Bonucci vezérletével jól tartotta magát az Union Berlin a Real Madrid vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójában, de a 94. percben Bellingham bekotort egy kipattanót. Bellingham tehát a Realban az első BL-meccsén gólt szerzett, ami három pontot jelent a madridiaknak.

2023. 09. 20. 20:55
Jude Bellingham, Real Madrid, Union Berlin
FBL-EUR-C1-REAL MADRID-UNION BERLIN Real Madrid's English midfielder #5 Jude Bellingham celebrates with teammates scoring his team's first goal during the UEFA Champions League 1st round day 1 group C football match between Real Madrid and Union Berlin at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on September 20, 2023. (Photo by Thomas COEX / AFP) Fotó: Europress/AFP/Thomas Codex
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ancelotti betartotta az ígéretét , valóban ott volt a Real Madrid kezdőtizenegyében. Sőt, mellette egyik másik elégedetlen – még nála is elégedetlenebb – veterán, Nacho is. Ancelotti persze nem kegyet gyakorol, sok játékosát kénytelen nélkülözni. Éder Militao hónapokra kidőlt (a bajnoki idénynyitón szenvedett térdszalagszakadást), Courtois, Carvajal és Vinícius is sérült az alapcsapatból, Arda Güler sem bevethető, Mendy pedig még nem nyerte vissza a formáját az ugyancsak hosszú kihagyás után. Így állt fel a Real Madrid az Union Berlin elleni hazai meccsen: Kepa – Lucas Vazquez, Rüdiger, Nacho, Alaba – Tchouaméni, Camavinga, Bellingham, Modric – és Joselu.

Real Madrid, Bellingham, Bonucci, Union Berlin, Bajnokok Ligája
Bonucci vezérletével sokáig jól tartotta magát az Union Berlin a Real Madrid ellen (Forrás: X)

A vendégeknél is akadt egy korszakos klasszis, egy veterán: miután a Juventusnál kitelt a becsülete, Leonardo Bonucci 36 évesen némi meglepetésre Berlinbe igazolt. Azt még csak-csak lenyelte volna a 121-szeres legenda, hogy a cserék közé szorul, az már sok volt, hogy közölték vele, gátolná a Juventus fejlődését, ezért távozott, sőt perre megy korábbi klubjával, amelynek színeiben több mint 500 mérkőzésen lépett pályára. Az Union továbbra sem számíthat Schäfer Andrásra, a korábbi ferencvárosi kedvenc, viszont ott volt a kezdőben.

Az első félidőben nagyon halovány volt a Real Madrid, Joselunak volt két veszélyes fejese még a meccs elején, aztán semmi. De ez nem Modric felelőssége, talán még a 38 éves horvát játékmester volt a leghasznosabb és legaktívabb a csapatból. A középpálya ifjú ékkövei, Tchouaméni, Camavinga és Bellingham nem csillogtak, előbbi ráadásul a 37. percben otromba szabálytalanságot követett el, örülhetett, hogy megúszta sárga lappal.

 

Ancelotti váltott, lehozta Tchouaménit és Camavingát

A második félidőben nagyobb tempóra kapcsolt a Realt, az 51. percben Rodrygo a kapufát találta el, majd a 62. percben Joselu fejesét tolta a kapufára a vendégek kapusa, Rönnow.

Carlo Ancelotti nem véletlenül a világ egyik legjobb edzője, látta, hogy a középpályára ráfér az erősítés, a 66. percben Tchouaméni és Camavinga helyett Valverde és Kroos állt be.

 

Bellingham a hatodik gólját szerezte az idényben

Szorongatott a Real, de csak nem jött a gól. Talán hiba volt, hogy Urs Fischer, az Union trénere a 80. percben lecserélte Bonuccit. Mindenesetre az utolsó pillanatokban a Real Madrid csak kicsikarta a győzelmet: a 94. percben Valverde lövése levágódott, éppen Bellingham elé, aki közelről a hálóba pofozta a labdát. A 20 éves angol tehát góllal debütált a Real Madrid színeiben a Bajnokok Ligájában, az idényben pedig már a hatodik gólját szerezte.

A sok veterán között tehát végül egy titán lett a meccs hőse…

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, szerdai mérkőzések

A csoport:
Galatasaray (török)–FC Köbenhavn (dán) 2-2
Bayern München (német)–Manchester United (angol) 21.00 (M4 Sport)

B csoport:
Sevilla (spanyol)–Lens (francia) 21.00
Arsenal (angol)–PSV Eindhoven (holland) 21.00 (Sport2)

C csoport:
Real Madrid (spanyol)–Union Berlin (német) 1-0
Braga (portugál)–SSC Napoli (olasz) 21.00

D csoport:
Real Sociedad (spanyol)–Internazionale (olasz) 21.00 (Sport 1)
Benfica (portugál)–Salzburg (osztrák) 21.00. 

Borítókép: Jude Bellingham továbbra is csillog a Real Madridban (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.