Játszik Szoboszlai az Európa-ligában? Íme Klopp válasza

A Liverpool csütörtöki Európa-liga mérkőzése előtt az egyik fő kérdés az, hogy Jürgen Klopp a legerősebb csapatát küldi-e pályára, avagy legtöbbször játszó futballistáit – köztük Szoboszlai Dominiket – pihentetni fogja-e a LASK ellen. Az összecsapást felvezető sajtótájékoztatón is felmerült ez a kérdés, de Klopp válaszában nem volt sok köszönet.

2023. 09. 20. 21:14
English Premier League - Liverpool vs Aston Villa Jürgen Klopp
epa10838031 Liverpool manager Jurgen Klopp reacts at full time after the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Aston Villa FC in Liverpool, Britain, 03 September 2023. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtöktől a Liverpool futballcsapatára is dupla terhelés vár, a bajnoki mérkőzések mellett immáron az Európa-ligában is lesznek megoldandó feladatai Jürgen Klopp vöröseinek. A német vezetőedző előzetesen azt ígérte, hogy játékosaival komolyan veszik a második számú európai kupasorozatot is, így nem csikócsapatot küld pályára például csütörtökön, az osztrák LASK otthonában sem.

Egyelőre csak találgatni lehet, hogy Klopp pályára küldi-e Szoboszlait
Egyelőre csak találgatni lehet, hogy Klopp pályára küldi-e Szoboszlait. Fotó: EPA/Peter Powell

A Liverpool Echo ugyanakkor azt sem zárta ki , hogy lesznek változások a csapatban, és a túlzott leterhelést elkerülendő, néhány játékos pihenőt kaphat. Közöttük lehet akár a középpálya motorja, is, aki eddig az összes mérkőzést az első perctől az utolsóig végigrobotolta. De hogy többek között a magyar spíler valóban a kispadra kerül-e, azt csak holnap este fogjuk megtudni, ugyanis Jürgen Klopp nagyon titokzatos volt, amikor a kezdőcsapatot érintő változásokról kérdezték.

– Semmi információt nem adhatok ki erről, csak holnap láthatja meg mindenki a felállást. Azért vagyunk itt, hogy harcoljunk a győzelemért, nem kedvezünk senkinek azzal, hogy részleteket árulunk el a kezdőcsapatról – jelentette ki a német edző.

Az előző idényekben a Bajnokok Ligájában vitézkedő angolok nyolc év után szerepelnek újra az El-ben. Legutóbb, 2016-ban, Klopp első liverpooli szezonjában egészen a döntőig menetelt az angol csapat. A Vörösök menedzsere most sem adná alább, bár nem siet ennyire előre.

– Az első évben azt gondoltam, hogy az Európa-liga túl sok nekünk egészen addig, amíg el nem jutottunk a fináléba. Most felkészültebbek vagyunk, mint akkor. Ez nem jelenti azt, hogy mindenképp megnyerjük az Európa-ligát, csak felkészültebbek vagyunk a korábbinál. Láttam a LASK utolsó három mérkőzését, azok alapján nehéz meccsünk lesz – vélekedett Klopp, majd nyomatékosította, hogy nem bánkódik amiatt, hogy csapata ebben az idényben nem a legrangosabb kupasorozatban szerepel. – Ugyanannyira motiváltnak kell lennünk, mint az ellenfélnek. Nem néztük tegnap a Bajnokok Ligája-mérkőzéseket, nem hallgattuk meg a sorozat himnuszát. Az Európa-ligát érdemeltük ki, ugyanúgy, ahogy ők is.

Európa-liga, E csoport, 1. forduló, csütörtöki program:

A csoport:
West Ham United (angol)–Topolya SC (szerbiai) 21.00
Olimpiakosz (görög)–Freiburg (német) 21.00

B csoport:
Ajax Amsterdam (holland)–Olympique Marseille (francia) 21.00 (tv: RTL 3)
Brighton (angol)–AEK Athén (görög) 21.00

C csoport:
Sparta Praha (cseh)–Arisz Limasszol (ciprusi) 21.00
Glasgow Rangers (skót)–Real Betis (spanyol) 21.00

D csoport:
Atalanta (olasz)–Raków Czestochowa (lengyel) 21.00
Sturm Graz (osztrák)–Sporting Lisboa (portugál) 21.00

E csoport:
Union Saint-Gilloise (belga)–Toulouse (francia) 18.45
LASK Linz (osztrák)–FC Liverpool (angol) 18.45 (tv: RTL 3)

F csoport:
Rennes (francia)–Makkabi Haifa (izraeli) 18.45
Panathinaikosz (görög)–Villarreal (spanyol) 18.45

G csoport:
Servette (svájci)–Slavia Praha (cseh) 18.45
Sheriff Tiraspol (moldovai)–AS Roma (olasz) 18.45

H csoport:
Bayer Leverkusen (német)–Häcken (svéd) 18.45
Qarabag (azeri)–Molde (norvég) 18.45

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.