Klopp dilemmája: bevesse vagy pihentesse-e Szoboszlait

Szoboszlai Dominik álomrajtot vett Liverpoolban, az angol futballcsapat tétmérkőzéseinek mindegyikén végig a pályán robotolt. Kérdés, hogy ez az Európa-liga csoportkörében is így lesz-e, vagy Jürgen Klopp olykor csütörtökönként némi pihenőidőt ad a magyar középpályásnak.

2023. 09. 20. 12:10
SZOBOSZLAI Dominik Liverpool
Wolverhampton, 2023. szeptember 16. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa megtapsolja a szurkolókat a Wolverhampton Wanderers ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkõzés végén, 2023. szeptember 16-án a wolverhamptoni Molineux Stadionban. MTI/EPA/Vince Mignott Fotó: Vince Mignott
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idényekben a Bajnokok Ligájában vitézkedő Liverpool nyolc év után újra az Európa-ligában szerepel. Legutóbb, 2016-ban, Jürgen Klopp első liverpooli szezonjában egészen a döntőig menetelt az angol csapat. A német menedzser ezúttal sem adná alább a finálénál.

Jürgen Kloppnak néhány fontos döntést kell meghoznia Fotó: EPA/VINCE MIGNOT
Jürgen Kloppnak néhány fontos döntést kell meghoznia. Fotó: EPA/Vince Mignott

– Mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő mértékben kell tisztelnünk ezt a sorozatot és az ellenfeleinket, ahogyan eddig a Bajnokok Ligájában, most az Európa-ligában is nehéz mérkőzések várnak ránk. A célunk a döntőbe jutás, de az odáig vezető úton nagyszerű csapatokkal fogunk megmérkőzni, úgyhogy jól kell majd teljesítenünk – húzta alá a Vörösök vezetőedzője.

Klopp gárdája az E csoportban, csütörtökön 18.45-kor (tv: RTL 3) az osztrák LASK otthonában lép pályára. Mivel a Liverpool ezentúl kettős terhelésnek lesz kitéve, a vezetőedzőnek meg kell fontolnia a jövőben, hogy rotálja a csapatát. Angol sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy lesznek nagy változások a kezdő tizenegyben. Így akár az eddig legtöbbet bevetett, az eddigi összes mérkőzést végigjátszó két mezőnyjátékos, Szoboszlai Dominik és Andy Robertson is pihenőt kaphat az El korai szakaszában. Bár Klopp leszögezte, az Európa-ligát nem fogja arra használni, hogy a fiatal tehetségeket tesztelje. – Vannak tehetséges játékosaink, de nem fogunk kísérletezni. A teljesítményüktől függ, hogy a fiatal srácok bekerülhetnek-e a csapatba – magyarázta a sikeredző. – Ha nem sújt minket sérüléshullám, akkor meglátásom szerint van elég van elég futballistánk ahhoz, hogy csütörtökönként és vasárnaponként is topcsapatot küldjünk a pályára. Ez az alapelképzelésünk

Borítókép: Szoboszlai Dominik a Wolverhampton Wanderers elleni bajnoki mérkőzést követően (Fotó: MTI/EPA/Vince Mignott)

 

Dejan Sztankovics Ferencváros
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.