Juhász Roland a Vidi válságának legújabb áldozata

Lemondott Juhász Roland, a Fehérvár FC sportigazgatója, amit a klub vezetői állítólag elfogadtak. Ugyanakkor továbbra is Bartosz Grzelak a Fehérvár vezetőedzője. A Vidi jelenleg kilencedik a labdarúgó NB I-ben, a 7. fordulóban, vasárnap a ZTE-t fogadja, a Magyar Kupából pedig szombaton az NB III-as ESMTK-val szemben kiesett.

2023. 09. 20. 20:39
Juhász Roland, Bartosz Grzelak, Fehérvár
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszólalt Juhász Roland lelkiismerete. A korábbi 95-szörös válogatott labdarúgó 2013 és 2020 a Vidi játékosa, 2021 februárjától egy évig Szabics Imre segítőjeként az edzői stáb tagja volt. Átmenetileg a III. Kerületnél vállalt munkát, majd 2022 októbereben sportigazgatóként tért vissza. Ő sem tudta megállítani a csapat lejtmenetét. A Vidi szombaton szégyenszemre kiesett a Magyar Kupából az NB III-as ESMTK-val szemben, ami már sok volt Juhász Rolandnak, felajánlotta a lemondását, amit a vezetők az M4 Sport információi szerint elfogadtak.

Juhász Roland, Huszti Szabolcs, Vidi, Fehérvár, válság
A jóbarát Huszti Szabolcs és Juhász Roland közös munkája sem hozott eredményt (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós(

A Vidi az NB I-ben hat forduló után egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel, tehát négy ponttal a kilencedik az NB I-ben, tehát ismét a kiesés fenyegeti. Emlékezetes, az előző idényben csupán az utolsó fordulóban biztosította be élvonalbeli tagságát, majd a nyári szünetben távozott a névadó szponzor, a Mol Zrt., jelentős költségcsökkentésről lehetett hallani.

Juhász Roland Huszti Szabolccsal tért vissza

Juhász 2022 októberében Sallói Istvánt váltotta sportigazgatóként, akkor nagy takarítás volt a klubnál, távozott a vezetőedző, Michael Boris, a megfigyelést koordináló Zoran Kuntics és további emberek a szakmai stábból. A zuhanást azonban nem sikerült megállítani, sem a vele együtt kinevezett Huszti Szabolcs, sem az utána kinevezett Bartosz Grzelak irányításával sem.

Juhász Roland vállalta a felelősséget…

Nyilván a lengyel származású svéd tréner helyzete is több mint bizonytalan a Vidinél, de a ZTE elleni vasárnapi bajnokira még Bartosz Grzelak készíti fel a csapatot.

Borítókép: Juhász Roland és Bartosz Grzelak. Nem nyerő páros (Fotó: Fehérvár FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.