Ancelotti fontos dolgot árult el a Real Madrid BL-csapatáról

Carlo Ancelotti azt ígéri, Luka Modric ott lesz a Real Madrid kezdőcsapatában az Union Berlin elleni, szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Az immár 38 éves veterán az idényben eddig többnyire csere volt, amit állítólag rosszul él meg, de Ancelotti azt állítja, felhőtlen a kapcsolat közte és Modric között.

2023. 09. 19. 16:09
Luka Modric, Real Madrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Luka jól van. Vele is beszélgetünk, mint minden játékossal. A személyes kapcsolatunk nagyon jó. Kölcsönösen kiváló. Szakmailag néha megeshet, hogy nem úgy játszik, mint korábban. De az emberi kapcsolatunk mindig fantasztikus lesz. Holnap cserejátékos lesz… Nem, játszani fog! – így tréfálkozott Carlo Ancelotti szerepéről a szerdán esedékes Real Madrid–Union Bajnokok Ligája-mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

Luka Modric, Carlo Ancelotti, Real Madrid, Bajnokok Ligája
Carlo Ancelotti és Luka Modric a nehézségek ellenére jól kijön egymással a Real Madridnál

Modric tehát kezdeni fog. Az idényben csupán másodszor. A Real öt forduló után százszázalékos a La Ligában, tehát nehéz lenne bármit is Ancelotti fejére olvasni. Modric ettől még nyilván nehezen éli meg, hogy csupán egyszer, a Getafe elleni találkozón kezdett, Ancelotti akkor is lecserélte, a másik négy bajnokin pedig rendre csak a hajrában kapott lehetőséget.

Modric is csak egy sok közül – a bőség zavara a Real Madridnál

Az előző idény végén, amikor még azt találgatták, Modric vajon rátesz-e még egy évet, sokan úgy gondolták, ha így is lesz, Modric már csupán levezet. Ezt a spekulációt már maga az cáfolta, hogy Modric változatlan feltételekkel hosszabbított, azt a luxust pedig még a Real Madrid sem engedi meg magának, hogy egy levezető futballistának annyit fizessen, mint azoknak, akik húzzák a szekeret.

Luka Modric, Real Madrid, Carlo Ancelotti
Luka Modric erőnlétére mindenesetre nem lehet panasz (Fotó: X)

Persze Ancelottinak nincs könnyű dolga – helyesebben a bőség zavarával küzd. Ott az új szerzemény, a tündökletes aztán Camavinga, aztán Tchouaméni, Kroos, Valverde, a másik újonc, Arda Güler… Nem játszhat egyszerre mindenki. S Ancelotti jól tudja, hosszú az idény, be kell osztani az erőt, Modric rutinja majd az igazán fontos mérkőzéseken kamatozhat, a Bajnokok Ligája hajrájában.

Feltéve, ha marad Madridban. Az elmúlt hetekben még az átigazolási ügyekben rendre jól értesült Fabrizio Romano is foglalkozott a sorsával. S arra jutott, Modric nem megy sehová.

– Modric nagyon fontos szaúdi javaslatokat utasított vissza a nyáron, mert maradni akart, és továbbra is így gondolkodik. Harcolni fog a helyéért, jelenleg semmi más nincs napirenden – a piac guruja sem tudott semmi különlegessel szolgálni.

 

Veszélyben van-e Puskás rekordja a Real Madridnál?

Modric tehát marad és küzd a helyéért. S persze óriási lehetőség előtt áll: megdöntheti Puskás Ferenc rekordját a Real Madridnál. Miként korábban  megírtuk, Puskás Ferenc 1966. május 8-án játszott utoljára a Real Madrid színeiben a Spanyol Kupa negyeddöntőjében, a Betis elleni idegenbeli mérkőzésen. Érdekesség, hogy Puskás sem az egy héttel későbbi visszavágón, sem 1966. május 11-én, a Partizan Belgrád ellen Brüsszelben 2-1-re megnyert BEK-döntőben már nem lépett pályára. Puskás közismerten 1927. április elsején született, tehát 39 évesen és 37 naposan játszott utoljára tétmeccsen a Real Madridban.

Modric szeptember 9-én ünnepelte a 38. születésnapján, akkor döntené Puskás meg rekordját, ha 2024. október 17-én vagy után pályára lépne a Realban. Tehát ezt az idényt nem is elég végigjátszania, a következőt is meg kellene kezdenie. Ha az idény végén távozik, ez már nem Carlo Ancelotti felelőssége lesz…

Borítókép: Luka Modric elégedetlen a helyzetével a Real Madridnál

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.