18 éves belga tehetség a Barcelona ellen csinálhatja meg a szerencséjét

A Barcelona nem panaszkodhat Fortunára, könnyű csoportba került a Bajnokok Ligája főtábláján. A keddi esti, hazai bemutatkozás sem ígérkezik nehéznek a Royal Antwerp ellen. A belga csapatban újabban egy 18 éves tehetség került az érdeklődés középpontjába, Arthur Vermeeren lehet a nagy klubok egyik célpontja a közeljövőben. Spekulációk szerint a Barcelona is figyeli az Antwerp középpályását. Vermeeren megcsinálhatja a szerencséjét.

2023. 09. 19. 11:47
SOCCER JPL CHAMPIONS' PLAY-OFFS D3 ROYAL ANTWERP FC VS CLUB BRUG, Arthur Vermeeren
Antwerp's Arthur Vermeeren celebrates after scoring during a soccer match between Royal Antwerp FC RAFC and Club Brugge KV, Sunday 14 May 2023 in Antwerp, on day 3 of the Champions' play-offs in the 'Jupiler Pro League' first division of the Belgian championship. BELGA PHOTO TOM GOYVAERTS (Photo by Tom Goyvaerts / BELGA MAG / Belga via AFP) (Photo by TOM GOYVAERTS/BELGA MAG/AFP via Getty Images) Fotó: TOM GOYVAERTS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly a Club Brugge okozott meglepetést azzal a Bajnokok Ligájában, hogy a Leverkusent és az Atlético Madridot megelőzve, a Porto mögött a második helyen végzett és továbbjutott a B csoportból. Igaz, a nyolcaddöntő már túl nagy feladat volt, a Benfica 7-1-tel búcsúztatta a belga csapatot. Adalék a belga labdarúgáshoz, hogy a bajnokságban a Club Brugge csak negyedik lett, így a 2023–24-es idényben lemaradt a BL-ről. Helyette most a Royal Antwerp bizonyíthat, soraiban egy 18 éves tehetséggel: Arthur Vermeeren már a nagy klubok érdeklődését is felkeltette. Figyeli őt a Barcelona is, Erik Ten Haag, az ismét válságba sodródott Manchester United holland vezetőedzője pedig állítólag már a télen szerződtetné Vermeerent.

Arthur Vermeeren, Royal Antwerp, Barcelona. Bajnokok Ligája
Arthur Vermeeren ma még Royal Antwerp tehetsége, de a jövőben akár a Barcelona játékosa lehet, ha megállja a helyét a Bajnokok Ligájában (Forrás: X)

Arthur Vermeeren tavaly augusztusban, csupán 17 évesen mutatkozott be a Royal Antwerpben, a csapat vezetőedzője, a korábbi ismert futballista, a bulldog karakterű Mark van Bommel a Lilleström elleni Konferencialiga-selejtezőmeccsen dobta be őt a mély vízbe.

– Arthur ügyes labdarúgó és szórakoztató srác, akivel öröm együtt dolgozni. Szívesen tanul, és meg akarja mutatni, hogy mire képes. Ezért kapott egy kis játékidőt. Azt hiszem, élvezte. Jó volt őt látni – méltatta akkor őt Van Bommel.

 

Arthur Vermeeren piaci értéke már most 17 millió euró

Vermeeren fejlődése töretlen, mára a Royal Antwerp alapembere lett, a 2023–24-es idény eddigi valamennyi mérkőzésén kezdőként lépett pályára, nem véletlen, hogy a piaci értéke is kilőtt, egy év alatt 500 ezer euróról 17 millió euróra ugrott a Transfermarkt becslése szerint. De ez tényleg csak becslés.

Vermeeren és a csapata is nagy esélyt kapott azzal, hogy a Royal Antwerp a Bajnokok Ligájában szerepelhet. Ha a 18 éves középpályás megállja a helyét, akár már a télen megvehetik, s nyilván nem 17 millióért, annál sokkal többért. A Barcelonánál egyesek egyenesen Sergio Busquets utódját látják benne. Vermeeren amúgy Lisztes Krisztián kortársa, hozzá mérten is lemérhetjük a magyar ígéret fejlődését.

 

Xavi valószínűleg rehabilitálja Raphinját

A papírforma persze az ígéri, hogy a Barca kedd este súlyos vereséget mér az Antwerpre. Xavi természetesen a legerősebb kezdőcsapatot küldené pályára. Spanyol források szerint Raphinha ismét esélyt kap Xavitól. A brazil jobbszélső volt az első választás a posztján, ám a Getafe ellen kiállították, amiért átmenetileg kegyvesztett lett, a csupán 16 éves Lamine Yamal és Ferran Torres szerepelt a helyén. Yamal a Villerreal elleni meccsen debütált remek játékkal, majd a spanyol válogatottban góllal mutatkozott be. Szóval, egy 18 éves játékosról talán már hiba tehetségként írni, a 16 évesek is száguldoznak a pályán…

A Barca mindenesetre jó hangulatú edzésen készült a Bajnokok Ligája rajtjára.

Bajnokok Ligája, keddi program

E csoport
Lazio–Atlético Madrid 21.00
Feyenoord–Celtic 21.00

F csoport
AC Milan–Newcastle United 18.45 (tv.: Sport 1)
Paris Saint-Germain–Borussia Dortmund 21.00 (tv.: M4 Sport)

G csoport
Young Boys–RB Leipzig 18.45 (tv.: Sport 2)
Manchester City–Crvena zvezda 21.00 (tv.: Sport 1)

H csoport
Barcelona–Antwerpen 21.00 (tv.: Sport 2)
Sahtar Donyeck–Porto 21.00

Borítókép: Arthur Vermeeren, a Royal Antwerp 18 éves tehetsége (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.