Gulácsi Péter helyzetéről edzője nem akar beszélgetni

Véget ér a várakozás, ma este a csoportkör első meccseivel elkezdődik a Bajnokok Ligája. A címvédő Manchester City papíron könnyű találkozóval rajtol, hasonlóra az F jelű halálcsoport szereplői egész ősszel nem számíthatnak. Az egyetlen magyar érdekeltségű csapat, az RB Leipzig is pályára lép, de valószínűleg Gulácsi Péter és Willi Orbán nélkül.

2023. 09. 19. 4:47
Training RB Leipzig
Training RB Leipzig Gulácsi Péter Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/JAN WOITAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen egy Bajnokok Ligája-csoportmeccsen kezdődött kálváriája. Az RB Leipzig magyar kapusa tavaly októberben, a Celtic ellen megnyert mérkőzés elején sérült meg, s keresztszalag-szakadása óta az előző hét végén nevezhette először a meccskeretbe a lipcsei csapat. Marco Rose vezetőedző szavaiból azonban egyértelműnek tűnik, hogy az idei BL-rajton, a svájci Young Boys otthonában sem Gulácsi Péter áll a Leipzig kapujában, hanem Janis Blaswich. A német klub másik magyar válogatott játékosa, sérülés miatt biztosan lemarad az első fordulókról, a védő várhatóan novemberben térhet vissza a pályára.

Gulácsi Péter Willi Orbán
Várnunk kell még rá, hogy újra ilyet lássunk: Gulácsi Péter és Willi Orbán együtt ünnepel (Fotó: AFP/FRANCESCO SCACCIANOCE)

Míg Orbán helyzete jelenleg egyértelmű, Gulácsi esetében a vezetőedző nyilatkozata árulkodó.

Gulácsi Péter edzője nem sieti el a váltást

– Örülünk, hogy Gulácsi ismét itt lehet köztünk, és ismét konkurenciaharc alakulhat ki a kapuban. Viszont Blaswich annyira megbízható, erős teljesítményt nyújtott, olyan sokat adott nekünk az elmúlt hónapokban, hogy ez nem az ideális időpont arról beszélgetni, hogy Gulácsi mikor tér vissza a kapuba – fogalmazott Rose.

Azaz hiába számított a magyar hálóőr sérülése előtt éveken át az RB Leipzig vitathatatlan kezdőkapusának, még az is meglehet, hogy egészségesen hosszabb távon is a kispadon ragad.

A csoportkörben a lipcsei az egyetlen magyar érdekeltségű csapat, ugyanis a szerdán a Real Madrid vendégeként kezdő Union Berlin nem nevezte a Bajnokok Ligájába a sérülésből lábadozó Schäfer Andrást.

Az RB Leipzig a sorsolásra nem panaszkodhat, a címvédő Manchester City mellett két verhető ellenfél, a Young Boys és a szerb Crvena zvezda jutott Gulácsiéknak. Utóbbinak reálisan az lehet a célja a nyitányon, hogy elkerülje a nagy arányú vereséget Manchesterben. Az égszínkékek a Premier League-tabellát öt forduló után százszázalékos mérleggel vezetik, s címvédőként szívesen kezdenék hazai pályán gálaelőadással az új Bajnokok Ligája-idényt.

 

Az elmúlt két idényben nem jutott tovább a csoportkörből a Barcelona, idén spanyol bajnokként könnyebb csoport jutott Xavi együttesének, az elitsorozatba az 1957/58-as BEK-kiírás után visszatérő Antwerpen ellen kezdésként kötelező a győzelem.

Nehéz hasonlóról beszélni a halálcsoportban, azaz az F jelű négyesben. A PSG már és nélkül a Borussia Dortmund ellen játszik az első fordulóban, s ebben a csoportban szerepel még a tavalyi elődöntős Milan és az angol Newcastle United is.

önmagában nem fog Bajnokok Ligája-sikerre vezetni minket. A trófeához nagyszerű csapatra, huszonhárom kiváló labdarúgóra van szükség, akik mind készen állnak, bármilyen szerepet is kapjanak egy-egy meccsen – szögezte le a párizsiak új vezetőedzője, Luis Enrique, aki 2015-ben a Barcelona trénereként már megnyerte a Bajnokok Ligáját.

A PSG a Nice elleni 3-2-es vereséggel hangolt a BL-rajtra, de még rosszabbul járt a múlt hét végén a Milan, amely 5-1-re veszítette el a városi rangadót az Inter ellen.

Bajnokok Ligája, keddi program

E csoport
Lazio–Atlético Madrid 21.00
Feyenoord–Celtic 21.00

F csoport
AC Milan–Newcastle United 18.45 (tv.: Sport 1)
Paris Saint-Germain–Borussia Dortmund 21.00 (tv.: M4 Sport)

G csoport
Young Boys–RB Leipzig 18.45 (tv.: Sport 2)
Manchester City–Crvena zvezda 21.00 (tv.: Sport 1)

H csoport
Barcelona–Antwerpen 21.00 (tv.: Sport 2)
Sahtar Donyeck–Porto 21.00

Borítókép: Vajon mikor állhat ismét a kapuba tétmeccsen Gulács Péter? (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/JAN WOITAS)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.