Példaképe, Cristiano Ronaldo egyelőre nem viszonozza Szoboszlai gesztusát

Szoboszlai Dominik hamarosan beéri az 1,6 millió követővel rendelkező Dzsudzsák Balázst, így ő lehet a listavezető magyar sportoló az Instagramon. A 22 éves középpályás követőtábora alig több mint két hónap alatt, a Liverpool-szerződés aláírása óta a háromszorosára nőtt, és olyan futballsztárok kedvelik az oldalát, mint Steven Gerrard, Erling Haaland, Neymar, Jude Bellingham és Vinícius Junior, de akit a legtöbbre tart, Cristiano Ronaldo egyelőre nincs köztük. Szoboszlai Instagramján Shane Tusup, LeBron James és Pumped Gabo is szembejön.

2023. 09. 18. 20:28
English Premier League - Liverpool vs Aston Villa
epa10838028 Dominik Szoboszlai of Liverpool reacts during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Aston Villa FC in Liverpool, Britain, 03 September 2023. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy futballista értékét a góljai száma és az érte kifizetett eurómilliók mellett az is meghatározza, hogy hányan követik a közösségi médiában. Ennek üzleti vonatkozása is van, a legnagyobb sztároknak komoly pénzforrást jelentenek a reklámposztok. Egy brit cég még 2017-ben tette közzé , hogy számításaik szerint akár 400 ezer dollárt is elkérhet egyetlen fizetett Instagram-bejegyzésért. Előbb-utóbb számára is jelenthet üzleti potenciált a közösségi média, hiszen amióta a Liverpool játékosa lett, robbanásszerűen megnőtt a követőtábora.

English Premier League - Liverpool vs Aston Villa
Szoboszlai Dominik a Liverpool mezében mágnesként vonzza a rajongókat Fotó: Adam Vaughan

Még a Lipcse futballistájaként mintegy félmillióan követték Szoboszlait, s ekkor az 1,6 milliós táborával a magyar sportolók között éllovas még biztonságban érezhette a pozícióját. A Debrecen válogatottsági csúcstartó szélsője Hollandiában, Oroszországban, Törökországban és az arab világban is megfordult, légiósként hosszú évek alatt gyarapodott a közössége. Szoboszlai július elején lett a Liverpool futballistája, s lényegében két és fél hónap alatt megháromszorozta a rajongói számát. Ennyit tesz, ha az ember a világ egyik legnépszerűbb klubjában nyújt kimagasló teljesítményt, és Jürgen Klopp dicséri őt hétre hétre.

A legtöbb követővel rendelkező magyar sportolók az Instagramon:

1. Dzsudzsák Balázs (labdarúgó) 1,6 millió
2. Szoboszlai Dominik (labdarúgó) 1,5 millió
3. (labdarúgó) 622 ezer
4. (úszó) 395 ezer
5. Gróf Dávid (labdarúgó) 372 ezer
6. Kempf Zoltán (BMX) 345 ezer
7. (teniszező) 183 ezer
8. (labdarúgó) 153 ezer
9. Bogdán Ádám (labdarúgó) 144 ezer
10. (úszó) 126 ezer

Az adatok gyűjtése 2023. 09. 18.-án történt.

Szoboszlai másfél milliója a magyar sportolók között nagy szám, a nemzetközi sztárok között azonban még kis halnak számít. Cristiano Ronaldo a nyáron érte el a 600 milliós követőtábort, első emberként az Instagram történetében. A Liverpool legnagyobb nevű játékosai közül Mohamed Szalah 62 millió, 15 millió, Alisson nyolcmillió követőt tudhat maga mögött. De például a holland Cody Gakpo 1,6 és a portugál Diogo Jota 2,1 milliója hamarosan Szoboszlai számára is verhető lesz ilyen ütemű növekedés mellett.

megjegyezte magának a magyar középpályást

Az nem meglepetés, hogy a csapattársak, volt csapattársak követik egymást, így a liverpooli sztárok követik Szoboszlait, ahogy is, a Manchester City klasszisa, aki Salzburgban volt a magyar középpályás csapattársa és jó barátja. Jelenleg ő az egyik legnagyobb név a Szoboszlait követők listáján, de az igazán nagy elismerést Neymar és követése jelenti, hiszen velük soha nem futballozott egy csapatban Szoboszlai.

NEYMAR
Neymar is követi a magyar középpályást az Instagramon Fotó: Neil Hall

Viníciusszal közös pont mindössze annyi, hogy 2017-ben mindketten szerepeltek a The Guardian által kiadott, legtehetségesebb 2000-es születésű labdarúgók toplistáján. A Real Madrid klasszisa egyébként nemcsak a távolból követi Szoboszlait, tavaly nyáron, amikor a magyar válogatott az ő góljával győzte le idehaza Angliát 1-0-ra a Nemzetek Ligájában, a brazil hozzá is szólt a posztjához, és őrületesnek nevezte Szoboszlai találatát.

Neymar követése talán arra vezethető vissza, amikor két éve a Lipcse és a Paris Saint-Germain egymás elleni Bajnokok Ligája-meccsén találkoztak, és amikor Szoboszlai a tizenegyes elvégzéséhez készülődött, a brazil megpróbálta megzavarni őt. Neymar azt kérdezte Szoboszlaitól, hogy be fogja-e lőni, mire ő kijelentette, hogy sosem hibázik. Aztán persze be is rúgta a tizenegyest.

személyében a Real Madrid legújabb nagy sztárja is szemmel tartja Szoboszlait az Instán, de hát ők már a Bundesligából is ismerték egymást a Lipcse, illetve a Dortmund játékosaiként.

Messi, Cristiano Ronaldo és Mbappé még nem fedezte fel

A legnagyobb sztárok közül többen azonban még nem fedezték fel maguknak Szoboszlait. Az Instagram császára, Cristiano Ronaldo egyelőre annak ellenére sem követi a magyar sztárt, hogy Szoboszlai természetesen követi őt, sőt többször beszélt arról, mennyire felnéz rá.

– Ő a példaképem – árulta el korábban Ronaldóról az Oh My Goal kérdésére . – Mindent megnyert, amikor gyerek voltam. talán tehetségesebb, de Ronaldo rengeteget dolgozott, kemény munkával ért el mindent, ami nekem nagyon tetszik. Rengeteg videót néztem róla gyerekként és sokat tanultam tőle, szóval nálam ő a number one.

Egyébiránt még Messi sem követi Szoboszlait, és a jelenlegi aranylabdás, sem. Ahogy a világ jelenlegi tíz legértékesebb futballistája közül és Jamal Musiala sem. De a Liverpool legendája, Steven Gerrard igen, akinek a motiváló idézetét tinédzserkorában a karjára tetováltatta Szoboszlai.

Szoboszlai követési listáján Pumped Gabo is rajta van

Az is érdekes, hogy ő kiket követ, hiszen alig több mint 300 fiókot tüntet ki a figyelmével – mi ez a mérleg másik serpenyőjében lévő 1,5 millióhoz képest? 

A futballisták mellett olyan más hírességek is szerepelnek Szoboszlai követési listáján, mint Hosszú Katinka volt férje és edzője, Shane Tusup, aki egy időben a fizikai felkészülését is segítette, az NBA sztárja, LeBron James, valamint a zenei világból Majka, a Valmar duó tagjai, Marics Peti és Valkusz Milán, illetve a meghatározhatatlan celebritás, Pumped Gabo.

Borítókép: Szoboszlai Dominik alig több mint két hónap alatt megháromszorozta a követőtáborát (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.