Van magyar futballista, aki jobban lövi a tizenegyest, mint Szoboszlai + videó

Szoboszlai Dominik biztos lábú tizenegyesrúgó hírében áll, akit még Neymar sem tudott megzavarni. Van azonban egy aktív magyar válogatott futballista, aki még nála is jobb arányban értékesíti a büntetőket: Gazdag Dániel ebben az idényben már a tizedik tizenegyesgólját lőtte az amerikai bajnokságban (MLS), s ezzel új rekordot állított fel az Egyesült Államokban.

2023. 09. 17. 9:46
null
Lipcse , Németország 20220923 Nemzetek Ligája mérkõzés Németország Magyarország Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Szoboszlai Dominik , Gazdag Dániel Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két évvel ezelőtt még is meglepődött azon, hogy mennyire magabiztosan áll a tizenegyesekhez. Akkor a magyar középpályás még a Lipcse színeiben a Bajnokok Ligájában játszott a Paris Saint-Germain ellen, s amikor a tizenegyes elvégzéséhez készülődött, a brazil sztár odament hozzá, megpróbálta megzavarni. Neymar azt kérdezte Szoboszlaitól, hogy be fogja-e lőni, mire ő kijelentette, hogy sosem hibázik.

GAZDAG Dániel
tizenegyes-statisztikája jobb, mint Szoboszlai Dominiké. Fotó: MTI/AP/George Walker IV

Abban a pillanatban egyébként ez igaz is volt, de négy héttel később Szoboszlai a Bundesligában elvesztette a makulátlan mérlegét, a Bayer Leverkusen ellen kihagyott egy tizenegyest, a kapufára rúgta a labdát. Szoboszlai tizenegyes-statisztikája így is kiemelkedő, a Transfermarkt adatbázisa szerint eddig tizenötöt értékesített és csak azt az egyet rontotta el. Gazdag Dániel azonban még ennél is jobban áll a büntetőkkel!

Gazdag ebben jobb, mint Szoboszlai

A magyar válogatott legutóbbi meccseit sérülés miatt kihagyó középpályás újra tizenegyesgólt szerzett az MLS legutóbbi játéknapján, s csapata, a Philadelphia Union hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Keleti főcsoportban éllovas Cincinnati ellen. Gazdag a 37. percben talált be, érdemeit növeli, hogy ő harcolta ki a tizenegyest.

Gazdag ebben az idényben már a tizedik tizenegyest értékesítette az MLS-ben, amivel új ligarekordot állított fel. A volt kispesti futballista karrierje alatt már a 30. tizenegyesgólját szerezte, tehát kétszer annyi van neki, mint Szoboszlainak, és a dupla mennyiségre ugyanúgy csak egy hiba jutott. Gazdag még a Honvéd mezében hibázott egyszer 2019-ben, a Zalgiris Vilnius ellen 3-1-re megnyert Európa-liga-selejtezőn.

A Philadelphia a legutóbbi három meccséből csak egyet nyert meg, de így is a negyedik, biztos rájátszást jelentő helyen áll.

No Messi, no party

A Sallói Dániellel felálló és őt végig foglalkoztató Sporting Kansas City 1-0-ra győzött közvetlen riválisa, a Minnesota vendégeként.

nem került be az Inter Miami keretébe az Atlanta United elleni bajnokira, mivel a hírek szerint nem volt megfelelő fizikai állapotban. Az argentin sztár nélkül nem megy a Miaminak, amely 5-2-re kikapott Atlantában. Lassan az Miami szurkolói rákaphatnak a Bajner Bálint óta ismert szlogenre, csak a „no Bajner, no party” amerikai megfelelője a „no Messi, no party” lehet.

Borítókép: Szoboszlai Dominik és Gazdag Dániel a magyar válogatottban (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.