Xavi tiszteli Diego Simeonét, de akaratlanul is belérúgott egyet

A Barcelona labdarúgócsapata 5-0-ra kiütötte a Getafét a La Liga 5. fordulójának szombat esti meccsén. A találkozó érdekessége volt, hogy a katalánok két friss portugál szerzeménye, a két Joao, Cancelo és Félix is góllal mutatkozott be a kezdőcsapatban. Az utóbbi miatt a rivális Atlético Madrid és annak edzője, Diego Simeone is szóba került, a Barcát vezető Xavi pedig elmondta a véleményét.

2023. 09. 17. 8:25
2023 Soccer Champions Tour - Arsenal vs Barcelona Xavi
epa10770762 Barcelona coach Xavi arrives for the 2023 Soccer Champions Tour match opposing Arsenal FC at SoFi Stadium in Los Angeles, California, USA, 26 July 2023. EPA/ETIENNE LAURENT Fotó: ETIENNE LAURENT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joao Félix már a 25. percben a kapuba talált a Getafe ellen, ezzel a góllal szerezte meg a vezetést a Barcelona. A portugál támadó először volt a kezdőcsapat tagja a Barcában, miután a nyáron kölcsönbe érkezett a katalán klubhoz az Atlético Madridtól, ahol most már hosszú ideje számkivetett.

Joao Félix arckifejezése az első barcelonai gólja után Madridba üzen. Forrás: Twitter

Mint ismert, Félix 2019-ben 127 millió euróért lett az Atlético Madrid játékosa, amelyben azóta is a klubtörténet legdrágább vétele. Az ifjú Félix mögött tulajdonképpen egy nagyon jól sikerült tavaszi szezon volt csak a Benficában, amikor az Atlético úgy döntött, hogy vele pótolja a Barcelonának eladott Antoine Griezmannt, és ez szinte bármekkora összeget megér. A portugál támadó 131 meccsen 34 gólt ért el a madridi klubban, de a legnagyobb gond az volt, hogy nem tudott illeszkedni Diego Simeone vezetőedző rendszerébe. Ezért aztán elkezdték őt kölcsönadogatni, előbb a Chelsea-be, majd most a Barcelonába.

Félix először az Osasuna ellen játszott szeptember elején csereként tíz percet, a kezdőcsapatban pedig a Getafe ellen debütált, méghozzá góllal. Így tett honfitársa, a másik Joao, Cancelo is, aki hasonló cipőben jár, ő a Manchester Citynél lett nemkívánatos személy az utóbbi időben, a tavaszt a Bayern Münchenben töltötte kölcsönben, most pedig ugyanígy érkezett a Barcelonába. A felfutó jobbhátvéd is először volt kezdő, ő szerezte az ötödik katalán gólt.

Cancelo szép gólja:

A kettő között Ferran Torres és Raphinha volt eredményes.

– Nem tudok az Atlético Madridról beszélni, főleg mert nagyon tisztelem Diego Simeonét – reagált Xavi Joao Félix góljára. – Én csak azt látom, hogy most mindkét Joao boldog és elégedett, mindketten lelkesek, fontosak akarnak lenni a csapatban.

Ennyi lenne a titok? Xavi nem akarta kritizálni Simeonét, végül mégis megtette, hiszen eszerint Félix Madridban nem volt boldog és elégedett, ezáltal lelkes sem lehetett.

A Barcelona öt forduló után négy győzelemmel és egy döntetlennel jelenleg a La Liga élén áll.

Borítókép: Xavi elégedett az új igazolásokkal (Fotó: EPA/Etienne Laurent)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.