Nagy Ádám tett róla, hogy Marco Rossi kritikusai muníciót kapjanak + videó

Csereként állt be Nagy Ádám az olasz másodosztályú Pisa csapatába a Bari ellen 1-1-re végződött szombat esti bajnokin, de nem maradhatott végig a pályán. Szűk félórányi játék után a magyar válogatott alapembere piros lapot kapott. Marco Rossi nemrég külön üzent a kritikusainak a Szerbia elleni Eb-slejtezős győzelem után Nagy Ádám miatt, aki a klubjában nehéz időszakot él meg.

2023. 09. 17. 7:31
NAGY Ádám
Labdarúgás - Magyarország - Csehország barátságos mérkőzés Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeretnék gratulálni a srácoknak, különösen Nagy Ádámnak és Loic Negónak, akik kifejezetten jól játszottak. Ha visszatekintünk, rengeteg kritikát kaptam, amiért meghívtam őket a válogatottba. Azt hiszem, hogy a mérkőzés után a kritikusok is gratulálhatnak nekik, mert megérdemelték – nyilatkozta múlt héten, amikor a magyar válogatott Nagy Ádámmal a kezdőjében 2-1-re legyőzte Szerbiát idegenben a fontos Európa-bajnoki selejtezőn.

LANG Ádám; NAGY Ádám; CHYTIL, Mojmir;
(nyolcasban) a szerbek ellen jól játszott a válogatottban, Marco Rossi dicsérte. Fotó: Hegedüs Róbert

Nagy Ádám immáron nyolc éve, 2015 szeptembere óta alapembere a magyar válogatottnak, klubjaiban azonban nem mindig ilyen fényes a helyzete. A Pisába 2021-ben igazolt, és az első két idényében stabil kezdő volt a Serie B-ben szereplő csapatban, ám a mostani szezonban valami megváltozott. Az első két fordulóban Nagy csak a kispadon ült, a harmadikban végig a pályán volt, ezt követte a válogatott összetartás. Rossi szerint sokan azért kritizálták őt, mert ilyen kevés játékperccel is bízott Nagyban a szerbek ellen.

 

Aztán a 28 éves középpályás visszatért Pisába, újra a kispadon találta magát, de a Bari ellen 61. percben pályára lépett. Ekkor 1-0-ra vezetett a Pisa, az eredmény megtartása, a középpálya stabilizálása lehetett a cél Nagy bevetésével. A magyar játékos a 78. percben sárga lapot kapott, a 85.-ben kiegyenlített a Bari, a 89.-ben pedig Nagy a második sárgáját is megkapta, így a kiállítás sorsára jutott.

Videón Nagy Ádám szabálytalansága, amely után piros lapot kapott:

Négy meccs után a Pisa egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel mindössze a 13. helyen áll az olasz másodosztályban. Nagy első ottani idényében még a feljutásért küzdött a csapat, bronzérmes volt, aztán a rájátszásban elbukott, így nem került fel a Serie A-ba, de az előző évadban már csak 11. volt, s a jelek szerint most is inkább középcsapat lehet majd.

Borítókép: Nagy Ádám a válogatottban bizonyít, klubjában nehéz időszakot él meg (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.