Az Inter csatára Messi provokatív gólörömét másolta a Milan kiütésekor + videó

Háromból három győzelemmel állt a Serie A 4. fordulójának legnagyobb rangadója előtt az Internazionale és az AC Milan is. Az előző idény Bajnokok Ligája-elődöntőjének visszavágója is volt a milánói derbi. Akkor az Inter oda-vissza legyőzte a Milant, összesítésben 3-0-lal. Most még nagyobb volt a különbség: 5-1-es kék-fekete diadal született a San Siróban.

2023. 09. 16. 20:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Derby della Madonnina, azaz a két milánói futballcsapat egymás elleni derbije a világ egyik leghíresebb városi rivalizálása, amely most ráadásul két valóban jó formában lévő együttes összecsapását jelentette. Az Internazionale és az AC Milan is repülőrajtot vett a Serie A-ban, amelynek ugyan még csak a negyedik fordulója zajlott, de az semmiképpen sem tűnt rossz előjelnek, hogy az első három körben mindkét csapat 100 százalékos maradt.

Az Inter játékosai nyerték meg a derbit. Forrás: Twitter

Tekintettel arra, hogy a Juventus szombat délután a magyar válogatott ellen gólképtelen szerb sztár, Dusan Vlahovics duplájának köszönhetően 3-1-re legyőzte a Laziót, a két milánói együttest az is motiválhatta, hogy visszaelőzze a bajnokság vezetését ideiglenesen átvevő torinói riválist.

A papíron hazai pályán futballozó Inter gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, és már az 5. percben megszerezte a vezetést. A nyáron a Mönchengladbachtól ingyen megszerzett francia válogatott Marcus Thuram lódult meg a jobb szélen, a beadása után Dimarco rosszul találta el a labdát, amely így lett jó Henrih Mhitarjannak, aki közelről lőtt a Milan kapujába – 1-0.

Theo Hernández felfutásait leszámítva a Milan nem okozott túl sok veszélyt, mire a 38. percben máris kétgólos hátrányba került. Thuram a tizenhatos széléről befelé cselezett, majd óriási gólt lőtt a bal felsőbe – 2-0.

Marcus Thuram nagy gólja:

A 26 éves középcsatár nagy fogás volt, ebben az idényben a negyedik meccsén már két gólnál és három gólpassznál jár. Thuram a Milan elleni gólja után úgy ünnepelt, hogy a két kezét a füléhez tapasztotta, amivel emlékezetes gólörömét utánozta, aki a tavalyi katari vb-n így provokálta a hollandokat, akik felbőszítették a viselkedésükkel.

Szünet után a Milan éledezett, az 57. percben ugratta ki Rafael Leaót, aki nem hibázott ziccerben – 2-1.

Mielőtt azonban beleélhették volna magukat a Milan-drukkerek a feltámadásba, alig több mint tíz perccel később, a 69.-ben az Inter visszaállította a kétgólos különbséget: Martínez lekészítése után Mhitarjan pontosan lőtt a kapuba, az örmény már a második góljtát szerezte – 3-1.

A hajrában Hernández szabálytalansága után, tizenegyesből még Calhanoglu is betalált – 4-1, majd a 93. percben Frattesi is – 5-1.

Az Inter végül kiütötte a Milant a városi rangadón, és a Serie A élére állt négyből négy győzelemmel, tizenkét ponttal. Második a tízpontos Juventus, harmadik a kilencpontos Milan, s genovai győzelme esetén ugyanennyivel állna kedvenc csapata, a címvédő Napoli is. Izgalmas idény van kialakulóban Olaszországban.

Serie A, 4. forduló:
Internazionale–AC Milan 5-1
Juventus–SS Lazio 3-1
Genoa–SSC Napoli 20.45
Vasárnap
Cagliari–Udinese 12.30
Frosinone–Sassuolo 15.00
Monza–Lecce 15.00
Fiorentina–Atalanta 18.00
AS Roma–Empoli 20.45
Hétfő
Salernitana–Torino 18.30
Hellas Verona–Bologna 20.45

Borítókép: Marcus Thuram gólöröme a Milan ellen (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.