Klopp Szoboszlai teljesítményéről a Wolves ellen: Ó, Istenem…

Jürgen Klopp húsz perc után, de még a szünetben sem álmodott arról, hogy a Liverpool megnyerheti a Wolverhampton elleni mérkőzést a Premier League 5. fordulójában, de a második félidő fordulatot hozott. Többek között azért, mert Klopp átszervezte a csapatot, Szoboszlai Dominik ekkor már belső középpályásként játszott, méghozzá jól. A Liverpool trénerének bizalmáról árulkodik, hogy Szoboszlai az ötödik meccsét is végigjátszotta a Liverpoolban.

2023. 09. 16. 19:53
Jürgen Klopp, Szoboszlai Dominik, Liverpool
Forrás: Liverpool FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első félidőben többször is az volt a benyomásom, mintha a srácok nem lennének készen erre a mérkőzésre. Több momentum is erről árulkodott. Már hetek óta együtt dolgozom velük, szóval jól ismerem őket, tudom, mire képesek, s most azt láttam, semmi sem megy nekik –  kezdett bele a Wolverhamton Wanderers vendégeként 3-1-re megnyert mérkőzés értékelésébe a sajtótájékoztatón Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője.

Szoboszlai Dominik, Jürgen Klopp, Liverpool
az első félidőben Jürgen Klopp szerint sem játszott jól (Fotó: Liverpool FC)

Majd Klopp dicsérte az ellenfelet, de csak kimondta a lényeget:

A 3-1 olyan eredmény, amire húsz perc után, de talán még a félidőben sem nagyon számítottam. Ám a második félidő alapján megérdemeltük a győzelmet.

 

Klopp Szoboszlairól: Hatalmas befolyást gyakorol a játékunkra 

Ezután jöttek a személyre szabott kérdések, és árulkodó, hogy az újságírók, három Liverpool-játékos teljesítményére kérdeztek rá külön: Jarell Quansahéra, aki 20 évesen a második meccsét játszotta a csapatban, Mohamed Szalahéra és igen, Szoboszlai Dominikéra.

– Azt kell mondanunk, hogy már most is hatalmas befolyást gyakorol a játékunkra – vágott bele Szoboszlai Dominik méltatásába Jürgen Klopp. – Nem játszott jól az első félidőben. Mindig ott volt a játék sűrűjében, többször labdát veszített és ehhez hasonló dolgokat csinált. Ilyenkor azt gondolod: ó, Istenem. A Wolves abból élt, hogy a pálya közepén többször is eladtuk a labdát, majd ők kontráztak és több labdát íveltek Netóhoz, aki nagyon jól játszott az első félidőben. De tőlünk Curtis Jones is többször került helyzetbe. Tehát, voltak jó pillanataink, de ez kevés. Szóval Szoboszlai a hibák dacára kérte és megjátszotta a labdákat, játékban maradt, valószínűleg ez a legnagyobb erőssége. A második félidőben Curtis (Jones) és Dom (ez Szoboszlai beceneve Liverpoolban) kettősével páros hatos-rendszert játszottunk, ami egy nagyon támadó formáció.

Nagyon jól teljesítettek, nagyon okosan csinálták mindketten. Jól szervezték a játékot. Szóval (Szoboszlai) így nagyon jó teljesítményre váltott át.

Jürgen Klopp természetesen méltatta a mérkőzés hősét, Mohamed Szalah-t, aki két gólpasszal járult hozzá a sikerhez és a harmadik találatból is kivette a részét.

– Az első félidőben ő sem volt jó, de aztán ahogy megváltozott a játékrendszer, feljavult. Határozottan kulcsfontosságú játékos. Mindig lehet rá számítani, amikor szükségünk van rá. Nagyon jól játszott – mondta Klopp.

 

Nyert a Manchester City, kikapott a United

A címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Manchester City 1-0-s hátrányból fordítva 3-1-re nyert a West Ham United, így a mezőnyben egyedüliként továbbra is százszázalékos. A másik manchesteri csapat, a United viszont odahaza 3-1-re kikapott a Brightonból. Valami megint nincs rendben a Vörös Ördögökkel. A héten Jadon Sanchót kirakták a keretből. Szombaton, miközben a társak szenvedtek a Brighton ellen, ő az U18-as csapat mérkőzését nézte unottan...

Persze a Brigtont hiba lenne lebecsülni, jelenleg a negyedik a Premier League tabelláján. A 15 pontos Manchester Cityt a Liverpool és a nélkül is jól szereplő Tottenham követi 13-13 ponttal.

Premier League, 5. forduló:

Aston Villa–Crystal Palace 3-1
Fulham–Luton 1-0
Manchester United–Brighton 1-3
Tottenham Hotspur–Sheffield United 2-1
West Ham United–Manchester City 1-3 
Wolverhampton Wanderers–Liverpool 1-3
Newcastle United–Brentford 1-0

vasárnap játsszák:
Bournemouth–Chelsea 15.00
Everton–Arsenal 17.30

hétfőn játsszák:
Nottingham Forest–Burnley 20.45

Borítókép: Jürgen Klopp akkor is bízik Szoboszlai Dominikban, ha gyengébben megy neki a játék (Fotó: Liverpool FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.