Szivárványos labda, magyar kiállítás a Bayern meccsén + videó

Rászolgált a rangadó minősítésre a Bundesliga negyedik fordulójának nyitómérkőzése, a Bayern München–Bayer Leverkusen találkozó. A Bayern kétszer is vezetett, a vendégek másodszor a 94. percben egyenlítettek. A bajorok, Thomas Müllerrel az élen, a játékvezetőt okolják, amiért mindkét Bayer-találat előtt túl könnyen ítélt szabadrúgást a Leverkusen javára, másodszor ráadásul büntetőt. Lőw Zsolt, a Bayern magyar másodedzője a találkozó után piros lapot kapott.

2023. 09. 16. 10:21
Bayern Munich - Bayer Leverkusen, szivráványos labda
15 September 2023, Bavaria, Munich: Soccer: Bundesliga, Bayern Munich - Bayer Leverkusen, Matchday 4, Allianz Arena. Munich's Harry Kane (l) and Leverkusen's Edmond Tapsoba in action. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

hamar, már a 7. percben vezetést szerzett a Bayern Münchennek. Az angol csatár szokás szerint tökéletesen helyezkedett a kapu előtt, a megcsúsztatott labdát könnyedén bólintotta a hálóba. Kane fontos mérföldkőhöz érkezett, 505. hivatalos klubmérkőzésén a 300. gólját szerezte.

Bayern Munich - Bayer Leverkusen, Harry Kane, szivárványos labda
Útban a hálóba a szivárványos labda. Harry Kane a 300. gólját szerezte klub színekben (Fotó: Europress/AFP/Tom Weller)

A jelenet arról is árulkodik, hogy a haladó müncheni hagyomány, helyesebben életérzés jegyében szivárványos labdával játszották a találkozót. Harry Kane a szivárványszínek jó barátja, ő a világbajnokság is hirdette volna ezt az ideológiát. A Derbystarnak – amely hatodik éve szolgáltatja a labdát a Bundesligának – ez a lasztija szerepel a Bundesliga hivatalos meccslabdái között, de persze nem kötelező ezzel játszani. Az előző, a harmadik fordulóban a Mönchengladbach vendégeként 2-1-re megnyert összecsapáson a Bayernnek például be kellett érnie a sima fehér labdával.

 

Grimaldo tökélyre fejlesztette Ronaldo technikáját

A Leverkusen először a 25. percben egyenlített. Grimaldo egészen mesterien, Ronaldo technikáját a tökélyre fejlesztve tekert szabadrúgásból Ulreich hálójába. Ezt a lövést talán Manuel Neuer sem háríthatta volna, de a válogatott kapus továbbra sem épült fel tíz hónnappal ezelőtti síbalesetéből, a keresztszalag-szakadásból.

 

Jól döntött-e a játékvezető kétszer is a Leverkusen javára?

A bajorok persze nem is ezt, hanem a szabadrúgást kiváltó jelenetet vitatják, mondván, az egész azzal kezdődött, hogy Thomas Müllerrel szemben szabálytalankodtak a vendégek.

– Ha hamarabb elesek, továbbá, ha a mérkőzés elején nem kellett volna szabálytalanság híján Boniface-t ápolni a vérző ajka miatt, akkor a bíró biztosan nem ad szabadrúgást – korholta Schlager játékvezetőt a veterán

Thomas Müller, reklamál, Bayern München-Leverkusen
Thomas Müller elégedtlen volt a játékvezető ténykedésével (Fotó: Europress/AFP/Tom Weller)

Tegyük hozzá, az idény meglepetésembere, Victor Boniface, aki az első három fordulóban négy gól mellett három gólpasszt is jegyzett, ezúttal a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta.

A hatalmas iramú találkozó második félidejében Harry Kane kihagyott egy helyzetet (fogta is a fejét), később Goretzka közelről már nem hibázott, a 85. percben 2-1-re vezetett a Bayern, és azt gondolhatta, megvan a meccs.

 

Thomas Tuchel: Miért éppen akkor?

Aztán következett a hosszabbítás és egy újabb vitatható jelenet. Jonas Hofmann igyekezett betörni a müncheni büntetőterületre, Alphonso Davies állta az útját, s bár Davies kétségtelenül kissé ügyetlenül lépett, Hofmann látványosan adta meg magát. Schlager a VAR-ozás után befújta a 11-est, amit Palacio bevágott, ezzel lett 2-2.

FC Bayern München v Bayer 04 Leverkusen - Bundesliga, VAR, játékvezető
Schlager játékvezető a VAR-t nézi a negyedik gól előtt (Fotó: Europress/AFP/Tom Weller)

– Davies kétségtelenül kissé rámenősen próbált labdát szerezni, de Hofmann célja is egyértelmű volt. Korábban a mezőnyben ezer ilyen jelenetet elengedett a játékvezető, miért éppen a hajrában kellett befújnia? – panaszkodott Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője.

 

Lőw Zsolt piros lapot kapott

Ezzel sem ért véget a meccs, Upamecano eztán még betalált, csak éppen lesről. Maradt a 2-2. A mérkőzés a lefújás után is folytatódott. A játékvezető piros lapot mutatott fel a müncheniek magyar másodedzőjének, amiért hevesen reklamált a döntései ellen.

– Semmi sértőt nem mondtam. Nagyon nyugodt voltam és a hangnemem is rendben volt, nem kiabáltam vele. Nem értem a kijelentéseit! Remélem, vannak tévéfelvételek, amelyek ezt megerősítik. Szívesen használnék szájról olvasót, az megerősítené, hogy semmi rossz nem hangzott el – védekezett utólag Lőw Zsolt.

Schlager másként emlékszik a jelenetre.

– Valóban nem volt sértés, az volt a baj, amilyen viharossággal Lőw Zsolt közeledett felém. A szabályok szerint ez piros lap – jegyezte meg a játékvezető.

A 2-2-es döntetlennel az is eldőlt, hogy a negyedik forduló után is a Bayern és a Bayer marad a Bundesliga tabellája élén.

Íme, a parázs találkozó összefoglalója:

Bundesliga, 4. forduló

péntek:
Bayern München–Bayer Leverkusen 2-2

szombat:
SC Freiburg–Borussia Dortmund 15.30
1. FC Köln–TSG 1899 Hoffenheim 15.30
FSV Mainz–VfB Stuttgart 15.30
RB Leipzig–FC Augsburg 15.30
VfL Wolfsburg–Union Berlin 15.30
VfL Bochum–Eintracht Frankfurt 18.30

vasárnap:
FC Heidenheim–Werder Bremen 15.30
SV Darmstadt 98–Borussia Mönchengladbach 17.30

Az állás:
 1. Bayer Leverkusen           4 13- 5  10 pont
 2. Bayern München             4  11- 4  10
 3. VfB Stuttgart              3 11- 5  6
 4. RB Leipzig                 3 10- 4  6
 5. Union Berlin               3  8- 5  6
 6. TSG 1899 Hoffenheim        3  7- 5  6
 7. VfL Wolfsburg              3  5- 4  6
 8. SC Freiburg                3  3- 6  6
 9. Borussia Dortmund          3  4- 3  5
10. Eintracht Frankfurt        3  3- 2  5
11. Werder Bremen              3  4- 5  3
12. FC Augsburg                3  7- 9  2
13. VfL Bochum                 3  3- 8  2
14. 1. FC Köln                 3  2- 4  1
15. FC Heidenheim              3  4- 7  1
16. Borussia Mönchengladbach   3  5- 9  1
17. FSV Mainz                  3  2- 9  1
18. SV Darmstadt 98            3  2-10  0
 

Borítókép: Harry Kane és a szivárványos labda jó barátok

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.