Lovrencsics döbbenetes kapushiba után talált a kapuba

Az élvonalbeli Kecskemét érvényesítette a papírformát, izgalmas mérkőzésen 2-1-re nyert másodosztályú Soroksár otthonában, ezzel a Magyar Kupa legjobb harminckét csapata közé jutott. A győztes gólt a válogatott Horváth Krisztofer lőtte, Lipcsei Péter csapatából Lovrencsics Balázs volt eredményes, aki nagy kapushibát használt ki.

2023. 09. 16. 7:47
Lovrencsics Balázs
Fotó: Kecskeméti TE/Réti Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kupa első olyan fordulóját rendezik a héten, amelyben már az NB I-es csapatok is érdekeltek. A Kecskemét péntek este a másodosztályú Soroksár otthonában lépett pályára, és 2-1-re nyert. Pálinkás Gergő korai góljára már Lovrencsics Balázs válaszolt, a hajrában viszont a válogatott Horváth Krisztofer megszerezte a győztes gólt.

Horváth Krisztofer győztes gól Soroksár Kecskemét ( Pálinkás Lovrencsics)
Pálinkás és Lovrencsics gólja után a hajrában Horváth Krisztofer (fehérben) döntött (Fotó: Kecskeméti TE/Réti Attila)

– Sajnos rögtön a mérkőzés elején egy pontrúgásnál hibát követtünk el, Valencsik Dávid nem tudott menni az emberével, ezért játszik ebben az osztályban – mondta Lipcsei Péter, a Soroksár vezetőedzője. – Nagyon jó csapatot fogadtunk, nem volt kedvező a sorsolás, s bár visszajöttünk a mérkőzésbe, kijött az NB I és az NB II közötti különbség. Pénzügyileg és az infrastruktúra terén az NB II-ben is a mezőny végéhez tartozunk, nincs mély keretünk. Egyszer szeretnék én is olyan harmincas keretből dolgozni, mint amilyen a Ferencvárosnak van.

Emlékezetes, hogy a KÍ Klaksvík elleni kudarc során a ferencvárosi drukkerek Lipcsei Pétert követelték a kispadra, ám Sztanyiszlav utódja néhány hétre Máté Csaba, majd hosszabb távon Dejan Sztankovics lett, aki ma a Nagyecsed ellen mutatkozik be a Fradi kispadján.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert stabil, jó csapat várt ránk. Megküzdöttünk a győzelemért. Horváth Krisztofer villanása kellett, ám mivel többet tettünk a továbbjutásért, szerintem megérdemelten mentünk tovább – értékelt a kecskemétiek edzője, Szabó István, aki azt is elárulta, hogy nem haragszik kapusára, Kersák Rolandra, amiért nagy bakit követett el Lovrencsics Balázs egyenlítő gólja előtt.

Borítókép: Lovrencsics Balázs gólt lőtt, de a Soroksárnak nem jött össze a bravúr (Fotó: Kecskeméti TE/Réti Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.