Albert Flóriánra emlékezik a Fradi, Sztankovics rajtra kész

Dejan Sztankovics a Nagyecsed elleni kupameccs előtt beszélt a terveiről. A Ferencváros új edzője a bajnokság és a Konferencialiga mellett a Magyar Kupát is komolyan veszi. Sztankovics elárulta azt is, élvezi a munkát a Fradi élén. A klub életében jelentős a mai nap, az FTC az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián születésnapjára emlékezik.

2023. 09. 15. 9:44
Dejan Sztankovics, Ferencváros
Dejan Sztankovics, Ferencváros Fotó: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Albert Flórián nyolcvankét évvel ezelőtt született ezen a napon. A Császár, az egyetlen magyar aranylabdás már tizenkét éve nincs velünk, így a Ferencváros felemelkedését, a zsinórban szerzett öt bajnoki címet sem élhette meg. Azt nem tudhatjuk, mi lenne a véleménye a csapat új vezetőedzője, Dejan Sztankovics kinevezéséről, ám az egészen biztos, hogy ha valakiről a Fradiban, akkor Albertról a szerb tréner is hallott az érkezése előtt. A Ferencváros szombaton a megyei bajnokságban szereplő Nagyecsed vendégeként lép pályára a Magyar Kupa harmadik fordulójában, aminek apropójából Dejan Sztankovics is megosztotta a véleményét a klub honlapjával.

Dejan Sztankovics, Ferencváros
Dejan Sztankovics edzés közben. Fotó: FTC/Molnár Ádám

 

Sztankovics komolyan veszi a Magyar Kupát

– Boldog és büszke vagyok, hogy itt lehetek a Ferencvárosnál. Amint az első interjúmban is elmondtam, ez egy nagy klub, fantasztikus történelemmel. Nagyon jól éreztem magam már az első napjaimban is Budapesten, de a fókusz a munkán volt, szerettem volna a lehető legjobban megismerni a csapattagokat, a játékosokat. Rengeteget beszélgettünk, nagyon élvezem a munkát az elejétől kezdve – mondta a 45 esztendős szakember, hitet téve amellett, hogy a Nagyecsed elleni kupameccset is komolyan kell venni. Sztankovics szavai arról árulkodnak, a Fradi a Magyar Kupában is győzelemre tör.

– Nincs olyan, hogy egyik sorozat fontosabb, mint a másik, a célunk, hogy mindenhol sikeresek legyünk, ahol elindulunk. Ennek megfelelően maximálisan komolyan fogjuk venni az első mérkőzésünket a kupában. Mindent bele kell adnunk, hogy megnyerjük a bajnokságot, a Magyar Kupát, és emellett sikeresen szerepelhessünk az európai kupában is.

 

Sztankovics a honfitársai ellen bizonyíthat

Jövő csütörtökön a Ferencváros bemutatkozik az UEFA Európa-konferencialiga főtábláján is, a szerb Csukaricski látogat a Groupama Arénába. Sztankovics tehát rögtön a honfitársai ellen bizonyíthat.

Borítókép: Dejan Sztankovics (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.