A Nagyecsed–Fradi sörmeccsen búcsúzik a legendás kapus

A Nagyecsed–Ferencváros mérkőzés a labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójának egyik üde színfoltja. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bajnokságban szereplő Nagyecseden hatalmas várakozás övezi a Fradi szombati vendégjátékát (tv: M4 Sport, 12.45). Harbula Balázs, a Nagyecsed vezetedzője nagyon sajnálja, hogy kedvenc labdarúgója, Adama Traoré sérülés miatt nem játszhat majd a Fradiban. A sajátjait pedig prémiummal igyekszik motiválni: jó eredmény esetén ingyen mérik a hazai játékosoknak a sört.

2023. 09. 14. 15:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sorsolás szeszélye folytán a Ferencváros nyolc év után ismét visszatér Nagyecsedre. A két csapat akkor is a Magyar Kupa harmadik fordulójában találkozott egymással és a Fradi sima, 10-0-s győzelmet aratott. Thomas Doll az akkori találkozó előtt elmondta, nem veszik félvállról a találkozót, s ugyanígy gondolkozhat a jelenlegi vezetőedző, a szerb Dejan Sztankovics, aki éppen a Nagyecsed elleni kupameccsen mutatkozik be a Ferencváros vezetőedzőjeként.

Dejan Sztankovics Ferencváros
Dejan Sztankovics a Nagyecsed–Ferencváros Magyar Kupa-meccsen debütál a Fradi vezetőedzőjeként (Fotó: Fradi.hu/Micheller Szilvia)

Nem valószínű, hogy Sztankovics különösebb szakmai felkészítést tartana szükségesnek, nagycsapat–kiscsapat meccs előtt inkább mentálisan kell ráhangolódni a találkozóra, de akár le is vetítheti a nyolc évvel ezelőtti találkozó összefoglalóját. 

Mit vár el a Nagyecsed edzője a Fradi ellen?

A hatezer lelkes település csapatának vezetőedzője, a főállásban testnevelő tanár Harbula Balázsnak nincs kétsége afelől, hogy „Sztankovics Nagyecseden alighanem főleg a támadójátékra fekteti a hangsúlyt”. A tréner azt sajnálja, hogy a Fradi nem rohamozhat a legerősebb összeállításban, ugyanis Adama Traoré az egyik kedvenc játékosa.

– Gyors jobbulást kívánok neki. A másik kiválóságuk, a norvég Kristoffer Zachariassen igazi ezermester, mindkét szélen előkészít, a kapu előtt középen befejez, gólt lő, ráadásul a gólpasszaival is bizonyít – mondta a Metropolnak Harbula Balázs.

A hazaiak mestere is persze jól tudja, ez a meccs elsősorban nem a szakmázásról szól.

– Ünnepnap lesz ez a találkozó – jelentette ki Harbula Balázs. – A bajnokságot rosszul kezdtük, de íme, az MK 3. fordulójában Európa-hírű rivális látogat hozzánk.

Nos, a Nagyecsed eddig négy meccset játszott a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bajnokság első osztályában, egy győzelemmel és három vereséggel, tehát három ponttal jelenleg csupán a tizenkettedik.

 

Búcsúmeccsére készül a hazai kapus

Fodor András, a hazai klub elnöke szerint éppen a Fradi ellen esedékes kupameccs az oka a gyengélkedésnek.

– Az, hogy a Ferencvárossal találkozunk a Magyar Kupában sajnos meglátszik az elmúlt hetek teljesítményén – kezdett bele Fodor András, a Nagyecsed Rákóczi Sportegyesület elnöke. – Amióta megvolt a sorsolás, mindenki lázban ég, ezt a mérkőzést várja, így nem koncentrálunk megfelelően a vármegyei bajnokságra. Persze ez abból a szempontból érthető, hogy valakinek az egész pályafutása során csak egyszer adatik az meg, hogy egy ilyen kaliberű csapat ellen léphessen pályára. Ellenben nálunk pont ez a legérdekesebb, hogy a keretünkben hat olyan labdarúgó is van, aki már azon az ominózus 2015. októberi meccsen is ott volt, név szerint Bulyáki Attila, Ladányi Dávid, Nyíregyházi Gábor, Marinas Vasile, Somlyai Gábor, valamint Zámbó Krisztián. A kezdőrúgást Makó Róbert fogja elvégezni, aki közel harminc évig védett Nagyecseden.

A Nagyecsed Fradi ellen megmutatná, hogy többre hivatott, mint amit eddig mutatott. A prémium is fejedelmi, a kérdésre, hogy győzelem esetén a játékosok kapnának-e egy korsó ingyensört, a hazai tréner úgy felelt: nem egyet, többet.

A Nagyecsed egyik játékosa különösen fontos mérkőzés előtt áll. Az ötvenhez közelítő kapus, a már említett Makó Róbert ugyanis a búcsúmeccsére készül. Csapattársa, a fiatalnak ugyancsak nem mondható, 38 éves középhátvéd, a civilben kamionjaival vállalkozóként dolgozó Zámbó Krisztián szerint már csak kapusuk miatt is kötelességük helytállni.

– Nem szeretnék egy újabb kétjegyű vereségbe belefutni. Tippem szerint az FTC idén újra bajnok lesz, és a Magyar Kupát is a vitrinjébe teszi –a továbbjutás tehát Zámbó Krisztián szerint sem kérdéses.

Nagyecsed, Ferencváros, Magyar Kupa
Nyolc éve Busai Attila (Lamahtól jobbra) négy gólt rúgott (Fotó: Nemzeti Sport)

Elővételben kétezer jegy elkelt

Dacára annak, hogy az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót, már elővételben elkelt kétezer jegy. A Ferencváros 250 belépőt igényelt, a több jegy a hazai drukkereket illeti meg.

– Elég jól összejött a program, hiszen ezen a hétvégén lesznek a Szatmári napok, amelynek egyik kiemelt programja lett így a labdarúgó-mérkőzés – jegyezte meg Fodor András.

Labdarúgó Magyar Kupa, a 3. forduló párosítása:

Nagyecsed RSE (megyei I.)–Ferencváros
III. Kerületi TVE (NB III)–DVTK
ESMTK (NB III)–Fehérvár FC
Soroksár SC (NB II)–Kecskemét
Cigánd (NB III)–ZTE FC
Gesztely FC (megyei I.)–MTK 
PMFC (NB II)–Újpest
FC Ajka (NB II)–Mezőkövesd 
Mosonmagyaróvár (NB II)–Puskás Akadémia
BKV Előre (NB III)–Paks
Pilisi LK (megyei I.)–Kisvárda
Eger SE (NB III)–DVSC
Budaörs (NB III)–Siófok (NB II)
Dorogi FC (NB III)–Budapest Honvéd (NB II)
Bajai LC (megyei I.)–Szeged-Csanád GA (NB II)
Gödöllői SK (megyei I.)–Dunaföldvár (NB III)
Körösladányi MSK (NB III)–Gyirmót(NB II)
Zsámbéki SK (megyei I.)–ETO FC Győr (NB II)
Szentlőrinc SE (NB III)–BVSC-Zugló (NB II)
Unione FC (BLSZ I.)–Csepel UFC (BLSZ I.)
Termálfürdő Tiszaújváros (NB III)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)
Putnok FC (NB III)–Budafoki MTE (NB II)
Aqvital FC Csákvár (NB II)–Szombathelyi Haladás (NB II)
DEAC (NB III)–HR-Rent-Kozármisleny (NB II)
Tatabánya (NB III)–Szombathelyi MÁV Haladás VSE (NB III)
Bicskei TC (NB III)–Tiszakécskei LC (NB II)
Mezőörs KSE (megyei I.)–FC Nagykanizsa (NB III)
Békéscsaba 1912 Előre (NB III)–Kolorcity Kazincbarcika (NB II)
VLS Veszprém (NB III)–Komárom VSE (NB III)
Dunaharaszti MTK (megyei I.)–Vasas FC (NB II)
Kaposvári Rákóczi FC (NB III)–PTE-PEAC (NB III)
Kelen SC (NB III)–Majos (NB III)

Borítókép: Elhúzná a Fradi nótáját a Nagyecsed... (Fotó: Metropol/Dodó Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.