Albert Flórián lett a bajnoki címvédő Ferencváros vezetőedzője

A Bajnokok Ligája-selejtezős kiesés után edzőt cserélt a Ferencváros női labdarúgócsapata. Az új vezetőedző Albert Flórián lesz, az eddigi játékosedző, Vágó Fanny elhagyja a klubot.

2023. 09. 14. 7:35
ifj. Albert Flórián
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros domináns, százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az előző idényben a női labdarúgó NB I-et Vágó Fanny játékosedző irányításával. A Bajnokok Ligája-selejtezőben azonban ismét elbuktak a zöld-fehérek, a kiesés után a klub új vezetőedzőt nevezett ki. A női csapatot mostantól Albert Flórián irányítja, Vágó sem játékosként, sem edzőként nem marad az FTC-nél.

Ferencváros női labdarúgás
A Ferencváros női csapata mostantól Albert Flórián irányításával készül (Forrás: Fradi.hu)

Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás futballista fia játékosként egy rövid kihagyással 1988 és 1998 között szerepelt az FTC-ben, az 1995-ös Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplés alkalmával két gólt is lőtt.

Edzőként volt a Ferencváros felnőtt csapatának pályaedzője Gellei Imre segítőjeként, majd dolgozott Dunaújvárosban, az MLSZ-nél, Tökölön, Budaörsön, Soroksáron és a BKV Előre vezetőedzőjeként is.

Ez az első alkalom, hogy Albert Flórián női futballcsapatot irányít.

Borítókép: Albert Flórián mostantól a Fradi női csapatát irányítja (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.