Máté Csaba megerősítette Kubatov Gábor szavait

Máté Csaba nem tagadja: csalódott. A Ferencváros labdarúgócsapatának leváltott edzője mindent ugyanúgy csinálna, ha újrakezdhetné a munkát vezetőedzőként. Máté élete végéig nem felejti azt, amikor az ő nevét skandálták a szurkolók, ekkor nagyon meghatódott.

2023. 09. 15. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszólalt Máté Csaba. A Ferencváros labdarúgócsapatának magyar edzőjét a feröeri Klaksvík elleni fájdalmas Bajnokok Ligája-búcsú után nevezte ki edzőnek Kubatov Gábor, a klub elnöke, majd a Konferencialiga-csoportkör elérése után menesztette a csapat éléről. Az 53 éves szakember a Nemzeti Sportnak mesélte el, hogy élte meg a saját leváltását. – Most már jobban vagyok. Váratlanul ért a felmentés, abban a pillanatban fájdalmas döfés volt. Minden pontosan úgy történt, ahogy Kubatov Gábor a sajtóban elmondta. Behívatott magához, és bevallom, még ez sem volt gyanús, hiszen ő általában a jó híreket közli. Most másként történt…”  – elevenítette fel a mai napig fájó történteket a magyar szakember. 

Máté Csaba csalódott     Fotó: Nemzeti Sport

– Tudom, könnyű így beszélni, hogy tízből kilencszer nyert velem a csapat. Történhetett volna egészen másképpen is. Azt sem tagadom, bizsergetett az érzés, vajon mit érek el a csoportkörben, meddig jutok el a Fradival. Ne feledjük, előzőleg utoljára tizenhárom éve Herczeg András vitt csoportkörbe magyar edzőként magyar klubot, azóta senki – folytatta Máté. Hozzátette, tiszta a lelkiismerete, ha újra kezdhetné, mindent ugyanúgy csinálna. – Az egyedüli vesztes mérkőzést is, a Puskás Akadémia elleni meccset is ugyanúgy csinálnám. Sajnálom, hogy a játékosoktól nem tudtam elbúcsúzni, hiszen a válogatott szünet miatt mindenki rövid pihenőre ment, de a szakmai stábbal legalább le tudtuk zárni ezt az időszakot. 

Azzal is tisztában vagyok, hogy az elmúlt két hónap a Ferencváros történetében egy porszem, az én életemben viszont az egyik legszebb drágakő!”

A tréner úgy fogalmazott, akárhogyan is alakult a sorsa, mégis minden egyes perce megérte ennek a kalandnak. – Rengeteg szeretetet kaptam. A Zalgiris ellen az egész Groupama Aréna a nevemet skandálta, kár lenne tagadni, ez megérintett. Már csak azért is, mert ha valaki, én jól tudom, ezt nem adják könnyen a szurkolók. De pozitívan nézek a jövőbe, nálam az a bizonyos pohár mindig félig teli van. 

Úgy gondolok az itt eltöltött időszakra, hogy akár sokkal hamarabb is véget érhetett volna, egyfelől köszönet ezért a klub vezetőinek, másfelől minden vezetőedzőnek, akivel együtt dolgozhattam, hiszen mindnek megvolt a lehetősége, hogy azt mondja, köszönöm Csaba, nem szeretnélek a stábomban látni. Mégis itt voltam tizenegy évig. Ez csak jelent valamit

 – mondta a magyar edző.

A teljes cikket ITT lehet elolvasni.

Borítókép: Máté Csaba csalódottan vette tudomásul Kubatov Gábor döntését (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.